CampingSverige.se

10.4.06

Av: Pressmeddelande
Dela
 

Barnen aldrig utan kompisar i husvagn eller husbil

Barn och camping hör ihop! Tänk, att få ge sig ut på spännande upptäcktsfärder. Att få åka till de häftigaste attraktionerna, eller de bästa badstränderna. Och att få träffa nya kompisar – i massor!

Med husvagn eller husbil behöver barnen aldrig vara utan kompisar

Med husvagn eller husbil behöver barnen aldrig vara utan kompisar


Det är allt fler barnfamiljer som de senaste åren upptäckt campinglivets tjusning. Eller snarare återupptäckt, för många av föräldrarna – barn till fyrtio- och femtiotalister, som de är – har själva tillbringat sin barn- och ungdoms somrar på någon campingplats. Och nu vill de ge sina barn samma fantastiska upplevelser som de själva en gång haft. Så det är ingen tillfällighet att antalet barnfamiljer ökat dramatiskt på landets campingplatser.

Det är naturligtvis heller ingen tillfällighet att många campingplatser satsat extra hårt på att skapa aktiviteter för barnen, så att hela familjen ska trivas och få en avkopplande semesterupplevelse. Såvida nu inte campingen har vuxit upp i anslutning till någon av de stora nöjesattraktioner – Liseberg, High Chaparral, Kolmårdens Djurpark eller något Sommarland, för att bara ta några exempel – som finns runt om i Sverige. Och väljer man att låta semesterresan gå ner till kontinenten, så kommer man att upptäcka att trenden där är precis densamma.

Men camping är också ett sätt för hela familjen att komma samman

Men camping är också ett sätt för hela familjen att komma samman


Och som alltid när barn kommer samman, så skaffar de sig lätt nya kompisar – även över nationsgränserna! En norsk gutt på en svensk camping går precis lika bra att leka med som en dansk pige på en nordtysk camping. Mången gång blir dessutom vänskapen barnen emellan så stor, att familjerna fortsätter att behålla kontakten under resten av året – för att nästa sommar återigen träffas på någon campingplats.

Att campinglivet dessutom är ett bra sätt för hela familjen att komma närmare varandra, och uppleva spännande saker tillsammans, behöver väl knappast påpekas.

Läs mer här: www.husbil.com och www.husvagn.com

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt