Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

1.4.09

Av: Helle Andersen Fotograf: caravanhallen.com
Dela
 

Caravanhallen: Sveriges äldsta existerande återförsäljare fyller 50 år, i år

Redan 1959 startade Sven Lindgren sitt företag under namnet Lindgren husvagnar, som sedermera blev Husvagnshallen – och sedan 2000, Caravanhallen. Från en blygsam start har företaget vuxit till att idag ha drygt 25 anställda. Det är en trygghet att företaget funnits så länge.  

Klicka för större bild


Caravanhallen har valt att expandera långsamt. Investeringarna har gjorts med egna pengar och företaget står därför på en väldigt stabil grund. Företaget klassas som en av de ekonomiskt starkaste i branschen, med en total försäljning av cirka 800 fordon  per år och en omsättning på 160 miljoner kronor.

Det första stora steget togs när man öppnade en filial i Södertälje 1981 under just namnet Caravanhallen. 1985 byggde man nytt i Upplands Väsby. Åtta år senare var det dags för Caravanhallen i Södertälje att bygga nytt. 2001 övertogs Caravan Expo i Haninge, med namn byte till Caravanhallen i Haninge som en direkt följd. Nu finns man på tre attraktiva lägen längs 3 av de största motorvägarna i stor Stockholm.

I och med köpet at Caravan Expo, så fick bolaget en tydligare profil på husbilssidan.  Som också syns tydligt i bolagets resultaträkning. Bolaget har under alla dessa 50 år representerat över 30 olika husbil och husvagnsmärken.

Idag säljer bolaget Adria, Kabe och Eximo husvagnar samt Ci/Roller Team, Dethleffs och Kabe husbilar. Ytterliggare ett premium märke är på gång i husbilssegmentet.  

Numera jobbar en tredje generation Lindgrens i företaget. Oskar Lindgren som platschef i Södertälje och David Lindgren som verkstads ansvarig i Haninge, där Lars Jarlerud tidigare ägaren av Caravan Expo är platschef. Urban Lindgren finns i Upplands Väsby.

Se också...
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt