Housecar

CampingSverige.se

28.6.07

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Christina Lundh Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Bøjden Strand Feriepark – Femstjärnig havsutsikt

Få campingplatser i Danmark kan skryta med att alla har havsutsikt - oavsett var de bor. Men det lovar Bøjden Strand Feriepark, men platsens fem stjärnor gör också att man kan förvänta sig mycket mer.

Klicka för större bild


Vi besöker campingplatsen på en av årets finaste vårdagar. Det finns redan många gäster på här och man får en mycket klar känsla av hur god stämning det är även på sommaren. Vid den årstiden är platsens egen strand garanterat full med solbadande familjer och barn som leker i det lugna vattnet. Och skulle det inte vara nog med stranden, kan man roa sig i det tropiska badlandet inomhus eller i utomhuspoolen. Vid denna årstid, då det ännu är för kallt utomhus, är det tropiska uppvärmda badlandet att föredra.

Klicka för större bild


Bort med alla fördomar

Bøjden Strand Feriepark är utan tvivel en av de danska campingplatser, som gör att ens fördomar om camping kommer på skam. Husvagnarna är stora och välutrustade och campingplatsens femstjärniga stugor är toppmoderna med alla de faciliteter man också hittar i stora sommarstugor. Den centrala servicebyggnaden med bl.a. högteknologisk reception för en snabb in- och utcheckning, har också supermarknad med bl.a. eget bageri, café, restaurang, internetcafé och multi-lekrum för både stora och små barn. Den är på många sätt ett pulserande hjärta för platsens gäster och det har man samlat på en plats, så eventuella oljud inte verkar störande på gästerna, som har en fantastisk utsikt framför sina förtält.

Klicka för större bild


Tältarnas pärla

Om du hör till någon av dem som inte omedelbart förknippar tältcamping med lyx, så blir du klokare på denna campingplats. Just på grund av de toppmoderna faciliteter som tältare använder i allt högre grad, kan man kombinera det mysiga och det primitiva med tältning med ett ordentligt bad med varmt vatten och värme i golvet t.ex. i något av familjebadrummen. Gillar du att tälta och t.ex. att paddla kajak är denna plats en idealisk utgångspunkt, därför att man bara har några få meter till stranden och perfekt kajakvatten. Under sommaren kan man även dyka här.

Klicka för större bild


Aktiviteter för stora och små

Under säsongen finns det aktiviteter för både stora och små. Naturligtvis flest under högsäsongen. Barn kan lära mer om naturen och livet i vattnet. Det finns temadagar, då campingplatsen arrangerar cirkus, kvällar med hypnotisör, poolparty för barn och ungdomar, grillkvällar och mycket mera. I platsens restaurang ordnar man också temakvällar med t.ex. italiensk buffé, men man kan också välja att själv grilla sin mat på uppställda grillar på terrassen med utsikt över vattnet. Om campingplatsens egna aktiviteter inte täcker till, ligger några av de vackraste områdena på Sydfyn precis utanför dörren och Faaborg ligger bara 1 mil därifrån.

Information

Bøjden Strand Feriepark: www.bojden.dk
Här hittar du också campingplatsens alla erbjudanden, t.ex. under olika helgdagar.

Upplevelser i området finns på www.faaborg.dk

Se också...
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt