Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

18.10.07

Av: Lars-Erik Paulsson
Dela
 

Ny Truma-panna – även för dieseldrift

I de flesta husbilar, och vissa husvagnar, av 2008 års modell sitter en ny kompakt värmepanna från Truma. Snart kommer den även för dieseldrift!

Nya Truma Combi har, trots hög effekt, mycket kompakta mått

Nya Truma Combi har, trots hög effekt, mycket kompakta mått


Combi heter den nya värmepannan från Truma, och som namnet antyder är det både en värmepanna för luftburen värme och en varmvattenberedare med 10 liters kapacitet.

Den nya värmepannan finns med två olika effekter – 4 kW resp. 6 kW – och trots den höga effekten har yttermåtten kunnat göras mycket små. Den nya Combi-pannan kan dessutom levereras med eller utan el-patron, vilket ger totalt fyra olika versioner – Combi 4, Combi 6, Combi 4 E och Combi 6 E. Naturligtvis kan E-versionerna köras med så kallad kombinationsdrift – alltså på gas och el samtidigt.

Under mässan i Düsseldorf avslöjade Truma dessutom att man, i samarbete med dieselvärmarspecialisten Eberspächer, utvecklat en dieseldriven version av den nya pannan, som ska finnas för leverans i maj nästa år.

Ny, lättskött manöverpanel

Ny, lättskött manöverpanel


Nya värmepannan

”Effektivitet” och ”ekonomi” har varit ledorden vid utvecklandet av den nya värmepannan – verkningsgraden är upp till 97 % – och som ett exempel kan nämnas att det bara behövs 20 minuter för att värma vatten från 16 till 60 grader.

Med en vikt på 14,5 kg är den nya värmepannan ca 15 % lättare än föregångaren, och tack vare en förbättrad luftgenomströmning är den dessutom ännu tystare. Nya, kompakta Combi kan monteras även i mycket små utrymmen, som till exempel under en soffa, och de lättåtkomliga slanganslutningarna gör installationen enkel.

Nya frostvakten FrostControl arbetar helt utan ström!

Nya frostvakten FrostControl arbetar helt utan ström!


FrostControl

Tack vare mikroprocessorstyrning har temperaturregleringen blivit exaktare, vilket garanterar optimal boendekomfort under alla förhållanden. Mikroprocessorn kan dessutom lagra felmeddelande, vilket förenklar vid eventuell service.

Till den nya värmepannan har Truma även utvecklat en ny frostskyddsvakt – FrostControl – som automatiskt tömmer vattensystemet när det föreligger frysrisk eller om trycket skulle bli för högt. Den nya frostskyddsvakten fungerar dessutom helt utan ström!

Premiär för nya Truma Combi blir det i husbilar av 2008 års modell.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt