Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

28.11.05

Av: Lars-Erik Paulsson
Dela
 

Kabe prisas för miljösatsningar

Optimerade transporter och förbättrade rutiner gör Kabe till föredöme på miljöområdet.

Klicka för större bild


Försäkringsbolaget Folksam har kartlagt Sveriges börsnoterade företags koldioxidutsläpp under de senaste åren, och konstaterat att dessa ökat kraftigt. Under 2004 släppte dess ut nästan 29 miljoner ton koldioxid, vilket motsvarar en ökning på 1,3 miljoner ton jämfört med året innan.

Men allt är inte nattsvart. Om man sätter utsläppen i relation till företagens omsättning, så minskade utsläppen med nästan en halv procent. Dessutom fick 79 procent av företagen betyget ”godkänt” för sitt klimatarbete, och ungefär lika många fick samma betyg när det gällde redovisningen av sina utsläpp.

Tre företag ansågs dessutom vara ett föredöme när det gäller att minska på utsläppen och ett av dessa är Kabe som, tillsammans med Prevas och Trelleborg utsetts till ”Årets Klimatförbättrare”.

– Trots att vi har expanderat kraftigt de senaste åren har vi lyckats hålla nere våra utsläpp, säger Kabes vd Alf Ekström till CampingSverige.

– Framför allt har vi kunnat göra det genom att se över alla våra transporter av både inkommande material och de färdiga husvagnarna och husbilarna, fortsätter han. Men i arbetet har också ingått att se över hur vi kan utnyttja våra befintliga lokaler på bästa möjliga sätt.

– De här tre företagen går i spetsen i klimatfrågan, säger Carina Lundberg på Folksam. Och de borde vara en förebild för hela det övriga näringslivet!

Läs mer här: www.kabe.se

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt