Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

5.11.09

Av: Bjørn Lahus Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Årets Husbil 2010 i Holland: Hymer B 614 SL StarEdition

Hymermobil B-klass 614 SL StarEdition valdes till Årets Husbil 2010 på den största nederländska caravanmässan, Kampeer-en Caravan Jaarbeurs i Utrecht. Denna utmärkelse genomfördes i regi av den nederländska husbilsföreningen NKC, producentföreningen KCI och mässarrangören i Utrecht. Nästan 43.000 besökare på mässan kunde välja bland 28 olika husbilar och valde till slut Premiummodellen från HYMER.

Klicka för större bild


Stor begeistring visades över den högst attraktiva utvändiga designen med exklusiv champagnefärgad hellackering. Speciellt framhävdes den funktionella planlösningen så väl som de mycket bekväma sätena i salongen, och det komfortabla sängarrangemanget. Ytterligare plus gavs för det fina badrummet och det väl tilltagna lastutrymmet.

HYMER B 614 SL StarEdition har en 2,3 M-jet motor med 130 hk på Fiat-Ducato-lågchassi med en totalvikt på 3,5 ton och med möjlighet till uppgradering till 3,8 ton. Utöver detta lyser det exklusivitet om inredningen Havanna, träapplikationer i förarhytten och avancerade belysningsarrangemang i den luxuöst inredda Hymermobilen, med ytterligare specialutrustningsdetaljer. Däribland pilotsäten i förarhytten, som tillval en TEC-Tower (Kyl- och Fryskombination på 150 liter, ugn med grillfunktion), klimatanläggning och omfattande elektronik som till exempel navigation, backningskamera, förberett för radio-/TV med 19-tums plattskärm och automatisk Oyster-Satelit-Anläggning.

Det högt ansedda priset överräcktes på mässan i Utrecht. På plats vid utmärkelsen var ledaren i den nederländska husbilsklubben NKC, Patrick van der Burgh från Eriba-HYMER-Nederländerna B.V och Koos Burgman från organisationen BOVAG (från vänster till höger på bilden). BOVAG är en intresseorganisation med cirka 11,000 nederländska medlemmar, till exempel inom husbil- och husvagn – så väl som producenter av nyttofordon, cykelproducenter men också verkstäder och biluthyrningsfirmor och biltvättanläggningar som är aktiva i det man betecknar som mobilitetsbranschen.

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt