CampingSverige.se

16.6.12

Av: Hans Duggen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Danmark: Ballum Camping – orörd natur vid Västerhavet

Vill man njuta av orörd natur är Vadehavet med sina fina naturupplevelser ett bra bud. Speciellt då man också kan hitta bra campingplatser i Ballum, med välordnade förhållanden och höga träd runt omkring platsen som ger lä åt den till tider så stränga Västanvinden.

Ballum Camping

Ballum Camping


Ballum Camping ligger vid väg 419 mellan Römö dämningen, i norr och Höjer i söder. Från huvudvägen leder en stickväg ner till campingplatsen där man vid ankomsten till platsen möts av en relativt ny receptionsbyggnad i rött tegel. I den har också värdsparet sin privata bostad.

Googles flygfoto från platsen visar dess belägenhet mitt i det frodiga området Marsken, och man kan tydligt se de snygga arrangemangen av campingtomterna. De sneda linjerna bryter av vinden och tillåter maximalt infall av solljus till alla tomter. Lä platserna är av två typer: Långa alléer som går i riktningen väst – öst, och sluttande häckarna som skiljer tomterna åt. Häckarna består mest av klittrosor som närmast är ogenomträngliga för vinden.

Värdpar och ägare av Ballum Camping är det dansk-tyska paret Ulla och Uwe Voigt som utövar service på personlig nivå. Platsen har nominerats till 171 campingenheter inklusive ett mindre antal stugor. Vid servicebyggnaderna finns en lekplats med den obligatoriska hoppborgen, därutöver bjuder platsen på bollplan och en hage för hästar och ponnys.

Receptionen är ljus och trevlig och har ett rikt urval av broschyrer som bidrar med bra information om området, sevärdheter och möjligheter i naturen. De sanitära delarna är knutna till huvudbyggnaden, men har ingång från campingplatsen. Även här framträder allt i modern design, och det är rent och fint. Toaletterna är inte könsuppdelade. Handfatet är centralt placerat mitt i lokalen och därför tillgängligt för alla.

Ostron från Västerhavet

Ostron från Västerhavet


Utflyktsmöjligheter och sevärdheter

Utflykter till Mandö (Mandöbussarna)
Mögeltönder kyrka
Tönder by – färgrik och trevlig by mitt i Marskenområdet
Höjer slussar och Vidåslussen
Höjer Pölser, Höjer Mölle
Marskmuseum i Misthusum (Ballum Husum)
Ribe Domkyrka
Römö – Danmarks största sandstrand

Flygfoto av campingplatsen där man ser campingtomterna tydligt

Flygfoto av campingplatsen där man ser campingtomterna tydligt


Aktiviteter

Fiske är en härlig fritidsaktivitet för många. Kom ihåg att du måste ha fiskekort när du ger dig ut för att fiska. Platsen hjälper dig med att få just det kort som passar dig. Platsen erbjuder också rensplats, som finns i Brede Å.

Du kan gå på ostronjakt i Vadehavet, detta är gratis för alla och Uwe tipsar gärna om  tillredningen av dem, om du inte redan är bekant med den.

Platsen arrangerar under hela säsongen olika aktiviteter, såsom line-dancing, grillkvällar med underhållning, cykelturer samt andra sociala sammankomster.  

Se också...
Platser Platser:
Platser Ballum Camping
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt