CampingSverige.se

13.9.17

Av: Sandra Irengård Fotograf: Bergholm
Dela
 

Bergholm levererar på rekordnivå igen

Årets upplaga av Husvagn & Husbil på Elmiamässan är över. Då kan Bergholm räkna in nya rekordsiffror. Dessutom med stolthet skänka 167 000 till välgörande ändamål.

Morelo tillhör husbilar i lyxsegmentet.

Morelo tillhör husbilar i lyxsegmentet.


Lyxutrustade husbilar med extra allt eller miljötrendiga husvagnar i mindre format. Årets upplaga av Elmiamässan präglades av mångfald. – Bredden på besökarnas olika intressen i år är spännande, säger Lars Bergholm, vd på importören Bergholm, sedan Nordens största mässa för husvagnar och husbilar är genomförd för det här året. Och den lockade återigen storpublik.

Över 36 000 kom till Elmia och Jönköping. Många av dem besökte den 4 000 kvadratmeter stora monter som Bergholm – en av landets största importörer av husvagnar och husbilar –byggt upp. Där samlades ett 30-tal återförsäljare från hela landet tillsammans med personal från Bergholm för att visa upp ett antal nyheter för 2018 bland de 80 enheter som ställdes ut.

Patrik Jonsson, försäljningschef  och Lars Bergholm, vd är nöjda med årets upplaga av Elmia.

Patrik Jonsson, försäljningschef och Lars Bergholm, vd är nöjda med årets upplaga av Elmia.


Bredd är trend

– Ska vi tala om trend för året vill jag använda ordet bredd, säger vd Lars Bergholm. Vi noterade ett väldigt stort intresse för Morelo, våra husbilar i lyxsegmentet. Men också en stor nyfikenhet på mindre husvagnar, kopplat till ett miljötänk. Många kör i dag hybridbilar vilka har en begränsad dragkapacitet och därmed ökar efterfrågan på lättare fritidsfordon. Besökarna i Bergholms monter fick naturligtvis möjlighet att ställa frågor, diskutera upplägg, informeras om alternativ och ta del av kunskap och expertis. För att sedan åka hem och fundera på ett eventuellt inköp. Andra slog till direkt under de fem dagar som mässan pågick. Det tog exempelvis 63 minuter sedan portarna slagits upp för allmänheten till det att första fordon fått en ny ägare.

Bergholms monter var välbesökt.

Bergholms monter var välbesökt.


167 000 kronor skänks

Totalt sålde Bergholm, tillsammans med sina återförsäljare, 167 enheter under mässan. – Ett fantastiskt resultat. Under tre av de fem dagarna var det rekordsiffror för vår del, säger Patrik Jonsson, försäljningschef på Bergholm. Då familjeföretaget från Kristinehamn, som firar 25-årsjubileum 2017, gjort till en rutin att skänka 1 000 kronor för varje såld enhet till välgörande ändamål innebär årets succéförsäljning att organisationen Rädda Barnen får 167 000 kronor till sin verksamhet.
– Det är tredje året vi väljer att stödja Rädda Barnen i samband med mässan och totalt har vi haft den stora glädjen att bistå dem med närmare en halv miljon kronor. Jag lovar att det värmer i alla våra hjärtan, avslutar Lars Bergholm.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt