Campout

CampingSverige.se

14.7.11

Av: Lars Erik Paulsson Fotograf: Bürstner / Lars Erik Paulsson
Dela
 

Bürstner 2012: Störst förändringar på Ixeo/Ixeo Plus

Bürstner husbilsutbud 2012 är – minst sagt – imponerande med 51 olika modeller, fördelade på 11 modellserier. Störst förändringar hittar man på Ixeo/Ixeo Plus.

Vinkelkök önskas av många Bürstner-kunder

Vinkelkök önskas av många Bürstner-kunder


– Vi har lyssnat noga på våra kunder inför det nya modellåret, förklarade Bürstners vd Klaus-Peter Bolz när det var dags för premiärvisning av 2012 års modeller. Därför kan man nu finna vinkelkök, ännu större kylskåp och stort badrum i ännu fler av våra modeller. Dessutom blir vattenburen centralvärme standard i fler modeller, och kan beställas som tillval i många andra.

– Vidare, fortsatte Bolz, har vi stuvat om i modellprogrammet. Vissa planlösningar har flyttats till en modellserie med högre utrustningsnivå, medan andra planlösningar har fått en enklare utrustningsnivå. Det gäller att vara lyhörd för vad kunderna önskar

Inbjudande sittgrupp med bord som är delat på mitten

Inbjudande sittgrupp med bord som är delat på mitten


Till modellåret 2012 satsar Bürstner uteslutande på Fiat-chassier, och i en ännu högre grad än tidigare kombinerar man Fiat-draghuvudet med ett AMC-chassi från AL-Ko Kober.

– På så sätt sparar vi ungefär 120 kilo, förklarade Bolz, vilket innebär att ännu fler modeller hamnar under den magiska 3,5-tonsgränsen.

Gemensam förändring i hela Bürstners husbilsprogram är, att alla fasta sängar numera utrustas med en 14 centimeter tjock kallskummadrass.

Tak takprofil på Bürstner Ixeo och Ixeo Plus har gett större ståhöjd

Tak takprofil på Bürstner Ixeo och Ixeo Plus har gett större ståhöjd


Annars hittar man den största enskilda förändringen på Ixeo/Ixeo Plus. Den främre delen av taket har fått en ny form, vilket inte bara gett möjlighet till ett större takfönster utan också ökat den invändiga höjden med fem centimeter vilket gör att bilarna känns betydligt luftigare och rymligare än föregående års modeller.

Den ökade takhöjden har också inneburit att ovanskåpen ovanför dinetten kunnat göras större – en välkommen förbättring.

Ny nedsänkbar bädd ger luftigare interiör

Ny nedsänkbar bädd ger luftigare interiör


Ixeo-serien har utökats med tre nya planlösningar – it 700 med dubbelsäng i bakre högra hörnet, it 735 med fristående dubbelsäng och it 740 med enkelsängar – medan Ixeo Plus-serien fortsatt omfattar fyra modeller, av vilka två är helt nya inför 2012.

– it 700 tror jag kommer att bli en storsäljare, säger Jörgen Carlsson på Bürstner Sverige. Den här typen av planlösning är väldigt populär i Sverige, inte minst bland köparna av instegs- och mellanklassmodeller.

Ixeo it 700 kommer i basutförandet att levereras med den nya 2-litersmotorn på 115 hästkrafter och en totalvikt på 3,5 ton, men den kommer även att kunna beställas med de starkare motorerna – då även med totalvikten 4,0 ton.

Läs mer här: www.buerstner.se

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt