CampingSverige.se

3.12.19

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Camperways får ny ägare

Camperways är specialister på campers. Nu byter företaget ägare och flyttar samtidigt norrut, närmare bestämt till Lögdeå utanför Örnsköldsvik.

Håkan Olofsson tar över efter Per-Erik Eriksson.

Håkan Olofsson tar över efter Per-Erik Eriksson.


För dem som äger en flakbil är camper ett alternativ till husvagn eller husbil. Campers är mycket vanliga i Nordamerika, men en nischprodukt i Sverige. Orsaken är att flakbilar är så mycket vanligare där. Amerikanska Northstar har nu funnits i Sverige i nio år och representeras här av företaget Camperways som även marknadsför märket Adventurer campers.

Northstar är världens äldsta tillverkare av campers till pickuper. Tillverkningen började redan 1961.

Northstar är världens äldsta tillverkare av campers till pickuper. Tillverkningen började redan 1961.


Ny ägare

Bakom företaget står Per-Erik Eriksson som gjort mycket för att öka intresset för campers i Sverige. Nu har tiden kommit för honom att lämna över rörelsen till nya krafter.

– Efter 43 år i yrkeslivet tänkte jag gå i pension och ta det lite lugnare i framtiden, säger han.  
Ny ägare från och med januari 2020 blir Håkan Olofsson. Han är själv en sann camperfantast med mångårig erfarenhet av produkten. Camperways flyttar därmed till Lögdeå utanför Örnsköldsvik.

Blandad kundkrets

Northstaragenturen med försäljning, service, reservdelar och garantier löper på som vanligt. Per-Erik önskar Håkan lycka till och är säker på att intresset för campers kommer fortsätta att öka.

– Det är en väldigt blandad kundkrets – allt från det äldre paret som inte vill lägga ut en massa pengar på en stor och dyr husbil till yngre mer äventyrligare personer med kanske ett stort intresse för jakt eller fiske, avslutar Per-Erik Eriksson

Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt