Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

7.7.10

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Danmark: Fyn bjuder på lyx åt alla

Fyn har Danmarks största koncentration av femstjärniga campingplatser. Kvalitetsmedvetenheten hos de fynska platserna är med andra ord helt i topp och antalet femstjärniga campingplatser är både i dansk och europeiskt sammanhang anmärkningsvärd. Man behöver alltså inte åka så långt för att få bo lyxigt.

Klicka för större bild


Lyx inom räckvidd

Lyxcamping på Fyn är inom räckvidd. För det första är det geografiska avstånden små, så oavsett vilken plats man väljer ligger den centralt och man har fantastiska möjligheter att kombinera lyx med naturupplevelser, kultur och gastronomi.

Lyxcamping kan låta dyrt men prisnivåerna är okej, dessutom passar det alla som vill. Ser man på vad man får för pengarna blir man oftast överraskad och det kan visa sig att vara billigare i längden. Just för att ett hav av aktiviteter är inkluderade i övernattningspriset. Men lyxcamping är också mycket annat.

Klicka för större bild


Höga förväntningar

När man väljer att bo på de femstjärniga platserna har man höga förväntningar på både service, faciliteter och upplevelser, Och det kan man lugnt ha, för de femstjärniga platser har traditionen att ständigt utveckla, förnya och tänka framåt så att erbjudandena hela tiden följer de trender som moderna familjer efterfrågar. Inte bara när det gäller aktiviteter som passar hela familjen utan även upplevelser och lek för små och stora barn, men också umgänget och samvaron bland de vuxna. Under en vecka eller två kan familjens alla medlemmar ofta kombinera sin semester med personliga fritidsintressen eftersom man antingen kan lära sig dyka, spela golf, rida eller vindsurfa på själva campingplatsen.

Klicka för större bild


Lyx för enkla/lätta campare

Oftast är uppfattningen att lyxcamping enbart är för stora välutrustade husvagnar och husbilar, men lätta campare i tältvagn och tält kan också njuta mycket av de fem stjärnorna. Som lätt campare är man ännu mer beroende av faciliteter som kök, badrum och tvättmaskiner och allt detta är av mycket hög standard. Tältcamping behöver på det sättet inte vara mer primitivt än man själv gör det till.

Klicka för större bild


En perfekt dag

En perfekt dag på en femstjärnig campingplats skulle mycket väl ha börjat med ett dopp i havet eller poolen, varefter man tager en färskbakad morgonfralla med hem till familjen. Frukosten avnjuts naturligtvis under lugn och ro, det är ju semester. Dagen kan sedan användas på många olika sätt. Dåsa på stranden, vara kulturell i området eller delta i en av campingplatsens alla aktiviteter. Det finns massvis med möjligheter. Senare på dagen tänder man grillen medan barnen leker på lekplatsen. Åter igen pågår allt under lugn och ro och man kan passa på att dricka ett glas vin medan biffarna grillas. Hela familjen samlas för att äta god mat och umgås i förtältet, om det inte är så att man går till restaurangen för att bli lite uppassad istället. Solnedgången njuts tillsammans med en mjukglass innan det är tid att krypa till kojs samtidigt som man märker att mörkret och stillheten lägger sig över campingen.

Klicka för större bild


Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt