Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

21.5.11

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Danmark: Henne Strand Camping – lyx och aktiv semester samtidigt

Sommarsemester i Danmark kan vara något av det bästa som finns. Speciellt när man hittar en perfekt destination som har ett brett urval av aktiviteter, bra strand, härlig semesterstämning, god mat och en suverän campingplats. Vi valde Top Camp Henne Strand och drog iväg med en Combi Camp bak på bilen.

Anne-Vibeke Isaksen och familjen har hakat på en Combi Camp på bilen och kört till Top Camp Henne Strand Camping.

Anne-Vibeke Isaksen och familjen har hakat på en Combi Camp på bilen och kört till Top Camp Henne Strand Camping.


På tur igen

Det är alltid med en härlig känsla i maggropen som vi drar iväg på campingsemester. Det är så speciellt med just camping och denna gång är inget undantag. Alla ser fram emot att komma fram till platsen vi skall besöka, nämligen Henne Strand Camping i Henne – ett stenkast från Västerhavet. Efter snabb incheckning parkerar vi tältvagnen, vilket bara tar några minuter. Sängarna är bäddade i förväg och allt är packat hemifrån. Nu är vi redo att börja vår semester. Tältvagnssemester är perfekt för det är så enkelt och alla i familjen gillar att sova under tältduken. Vi trivs också bra med uteköket i vagnen, som används flitigt.

Även om campingplatsen inte är särskilt stor har den mycket hög standard.

Även om campingplatsen inte är särskilt stor har den mycket hög standard.


Henne Strand Camping

Henne Strand Camping ger redan vid första ögonkastet ett intryck av att vara speciellt, vilket det också visar sig vara. Campingplatsen är inte så stor och det är sällan man hittar en plats i denna storlek med så hög standard på faciliteter. Henne Strand Camping är av goda skäl med i Top Camp. Stämningen på platsen är alldeles speciell och man bor nära naturen. I stort sett mitt bland klitterna och med Henne samhälle alldeles intill. När jag besöker campingplatser lägger jag alltid märke till hur gästerna har det, och här har dem det riktigt bra, vilket avslöjar en hel del om hur campingen drivs. Gästen är i centrum och nivån på faciliteterna är anmärkningsvärt bra. Varje kväll möter man Tina och Peder som går en runda på campingplatsen för att hälsa på gästerna och se så att allt är bra. Det ger också campingplatsen en personlig prägel som jag uppskattar.

Inomhuspoolen är en hit bland alla.

Inomhuspoolen är en hit bland alla.


Inomhuspool och lekplatser

När det danska sommarvädret sviker är det perfekt med en inomhuspool där det är full fart från morgon till kväll. Detsamma gäller lekplatserna som ligger utplacerade runt om på platsen och som tar hänsyn till barnens olika åldrar.

Poolparty på TopCamp Henne Strand Camping

Poolparty på TopCamp Henne Strand Camping


En gång i veckan arrangeras poolparty och läskedrycksdiskotek och det finns en tillflyktsplats för de lite mindre gästerna som både badar, leker och dricker vackra läskedrycksdrinkar.

Toppmoderna faciliteter.

Toppmoderna faciliteter.


Allt är toppmodernt

Om du gillar en campingplats med toppmoderna faciliteter utan att det påverkar övernattningspriset, så är Henne Strand Camping helt klart värt ett besök. Kök, bad, familjerum är toppmoderna och särskilt barnens badrum är en hit. Det är faktiskt en lek att bada och tvätta bort sommardagens smuts. Familjebadrummen är stora och funktionella så även en stor familj kan duscha samtidigt. Infoskärmarna runt platsen informerar konstant om aktiviteter, väder och bra erbjudanden. Man kan också anmäla sig till en SMS-service och hålla sig orienterad den vägen.

Det finns rika möjligheter att röra på sig även om man är på semester.

Det finns rika möjligheter att röra på sig även om man är på semester.


Fysisk aktivitet i högsäte

Henne Strand Camping ligger i omåttligt vacker natur som passar utmärkt till att användas för motion. Det finns morgonjoggning, morgonsimning och ett stort urval av fitness aktiviteter. Man kan träna i det moderna fitnesscentret, eller delta i någon av de olika aerobicklasserna. Det finns klasser för både barn och vuxna och särskilt barnfitnessen är omåttligt populär…och kul.

Man har aldrig tråkigt när man är på campingsemester

Man har aldrig tråkigt när man är på campingsemester


Massor av aktiviteter

Campingplatsen erbjuder ett välde av andra aktiviteter för både barn och vuxna. Gemensamt för dem alla är att de involverar gästerna att vara aktiva. Det är alltså inte tal om underhållning där man inte själv deltar, vilket är ett stort plus. Det hjälper barn med deras utveckling och de älskar det.

Henne Strand vid Västerhavet, Danmark

Henne Strand vid Västerhavet, Danmark


Perfekt strand vid Västerhavet

Bara Henne samhälle ligger mellan Henne Strand Camping och Västerhavet. Det är en naturpärla av stort format, i alla slags väder. Stranden används jämt och under varma soliga dagar är stranden som ett flugpapper. Blåsiga dagar används stranden och havet för aktiviteter.

Det är alltid liv och rörelse i Henne.

Det är alltid liv och rörelse i Henne.


Henne samhälle

Henne är en härlig semesterort vid Västerhavet, som bjuder på alla former av upplevelser, men det är helt klart naturen och livet på stranden som drar under sommarmånaderna. Huvudgatan är fylld av små butiker. Här finns gourmetrestauranger och caféer. Allt vad magen eller plånboken tillåter finns. Henne har på köpet en helt unik belägenhet – nämligen ute på klitterna. Det betyder också att man kan gå till stranden eller byn när helst man vill. Under sommarhalvåret sjuder hela huvudgatan av en fantastisk semesterstämning och det lilla tåget tar gäster från ena änden av staden till den andra.

Anne – Vibeke besöker Brasseriet i hamnen i Henne.

Anne – Vibeke besöker Brasseriet i hamnen i Henne.


Glöm inte bort den goda maten

Henne Strand och Henne by bjuder på massor av restauranger i alla prisklasser. Vill du skämma bort dig själv så prova Brasseriet nere på Stranden och som verkligen kan ge dig en gastronomisk upplevelse baserad på säsongens specialiteter. Maten är av mycket hög kvalitet.

I Henne kan du alltid få färsk fisk.

I Henne kan du alltid få färsk fisk.


Prova också Strandgården, på torget, som serverar de mest delikata panerade rödspättorna.

Anne-Vibeke med köpman Hansen som visar henne runt i plantagen.

Anne-Vibeke med köpman Hansen som visar henne runt i plantagen.


Enastående natur i området

Västerhavet, strand, klitter, hedar, plantage, sjöar och skog. Allt finns här och man kan cykla, vandra och springa. Man blir i stort sett aldrig klar med att utforska naturen runt Henne Strand Camping.

Köpman Hansen är inte vem som helst, då han till stor del har medverkat till att göra området känt. Han har under de senaste årtiondena gjort obeskrivligt mycket för turismen i Henne. Numer tar han med gäster ut i naturen vilket är en stor upplevelse, för är det någon som känner till plantagen så är det självaste köpman Hansen, och det är en alldeles unik upplevelse att uppleva naturen tillsammans med honom.

Solen går ner över Top Camp Henne Strand Camping – en ny dag väntar

Solen går ner över Top Camp Henne Strand Camping – en ny dag väntar


När mörkret faller

När skymningen närmar sig är det alltid en speciell stämning på alla campingplatser, och Henne Strand Camping är inget undantag. Solen sänker sig över taken på husvagnar, stugor och husbilar. Det samma gör lugnet i vår Combi Camp.

Solnedgång vid Henne Strand.

Solnedgång vid Henne Strand.


Kom ihåg att ta en promenad på stranden och se solnedgången, då det är så enastående vackert.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt