Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

27.6.10

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Danmark: TopCamp Aabo Camping – campingplats för vattendjur

Det finns sommardagar då regnskyar hänger tungt på himlen och man ändå hör barnens glädjetjut från vattenlandet. Det är trots allt varmt i luften, så varför inte ta ett dopp i det fina vattenlandet.

Klicka för större bild


Vi parkerar vår husvagn uppe på den bakre platån en bit bort ifrån allt och med vacker utsikt över hela campingplatsen. Det betyder dock att vi måste gå lite längre för att komma till faciliteterna, men å andra sidan så har vi allt i vår Hobby husvagn, både kök, badrum med toalett, varmt och kallt vatten, så vi saknar ingenting.

Det tar inte många minuter att komma på plats och i och med att allt är packat hemma är vi redo för semester inom loppet av några minuter. Vi sätter också upp förtältet så att vi har ännu mer plats att röra oss på. Det gör oss varma så nu blir det ett uppfriskande dopp på campingens vattenland.

Klicka för större bild


Vattenland

Det finns tre bassäger med olika djup, så de riktigt små barnen har sin alldeles egen bassäng. En stor rutschkana försvinner ner i den stora bassängen, och den är populär. Flera av barnen gör inget annat än klättrar upp för alla trappsteg, till toppen av kanan, rutschar ned i vattnet och sedan upp igen. Om och om igen. Att det faktiskt droppar lite från ovan lägger de inte ens märke till. Härligt!

Klicka för större bild


Trivsel utan intressen

När vi kommer tillbaka till husvagnen har ett par i vår ålder, och deras barn på 15 månader just anlänt. Vi börjar prata, och Rikke berättar att hon har campat många år med sina föräldrar, medan Michael aldrig har provat på det tidigare. Det har nyligen köpt husvagnen tillsammans med Michaels föräldrar och det tycker än så länge att det går riktigt bra.

Vi skrattar länge åt att Michael till slut tvingas erkänna att bilen, som drar deras husvagn, är hans stora intresse. Och medan Rikke tänker gå ner och ta ett dopp tillsammans med sonen Marinus skall Michael ge sig iväg och kolla upp de lokala bilförsäljarna - om det finns några alltså. Ja, så våra intressen är så olika, men så länge man trivs med det är det ju bara bra, inte sant?
.

Klicka för större bild


Ny servicebyggnad

Vi trivs fantastiskt bra i vår lilla sommarstuga på hjul. Grillen förbereds för att ta emot ett par biffar, vinet har luftats under ett par timmar och det ljusnar i väst, så om vi har tur kommer solen gå ned precis bakom vattenlandet, där ett par pojkar fortfarande badar.

Ingen tvekan om att camping är en plats för barn, även sådana som är äldre än Rikke och Michaels son Marinus på 15 månader.

Den nya servicebyggnaden lite ovanför vattenlandet har blivit fin. De måste ha köpt in ett halt lastbilsflak med spån. Köket är tipptopp och det finns så många spisar att när vi skulle laga vår mat där behövde vi knappt vänta alls och vi kunde också välja om vi ville sitta inne eller ute på den stora terrassen vid köket då vi skulle äta. Men det bästa av allt var det nya badrummet. Om man ändå hade varit barn fortfarande, för det såg verkligen kul ut.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt