CampingSverige.se

5.9.13

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Dethleffs 2014: Spännande ny husbil kommer till Skandinavien

Det utvecklas som aldrig förr på den tyska kvalitetsfabriken Dethleffs, som bygger både husvagnar och husbilar och har gjort så i mer än 80 år. Nu serieproduceras en extra spännande och nydesignad kompakt husbil som tillmötesgår den moderna och mycket mobila familjen.

Spännande ny husbil från Dethleffs: Evan

Spännande ny husbil från Dethleffs: Evan


Namnet är Evan

Evan är namnet på den nya husbilen som är en designstudie för hur man i framtiden kan resa med en liten husbil utan att behöva kompromissa med funktionalitet och komfort. Den moderna resenären med husbil är mycket mobil och vill gärna kunna komma fram överallt, samtidigt som man vill kunna sova gott, laga mat och röra sig fritt i sin rullande bostad. Allt detta ställer stora krav på kreativitet när det skall samlas i en liten kompakt semesterbostad.

- Efterfrågan på denna modell har redan varit så stor i Tyskland att fabriken sätter den i serieproduktion, och det betyder att den nu kommer till både Danmark, Norge och Sverige kommande säsong, säger Jan Kaspersen från Caravan Nord, som har agenturen för Dethleffs i Skandinavien.

Dethleffs Evan vann “European Innovation Award 2012”

Dethleffs Evan vann “European Innovation Award 2012”


Prisvinnare

Designstudien lyckades så bra att modellen Evan från Dethleffs vann “European Innovation Award 2012”, och den snygga husbilen är späckad med kreativitet och nytänkande i förhållande till det som redan finns i husbilar idag.

Säkerheten är självklar och bilen har både ESP och ASR – precis som vanliga personbilar. Hela konstruktionen är mycket solid och har glasfibertak så risken för hagelskador är minimal.

Den har också stora panoramafönster, så man får hela naturupplevelsen när man är på semester. Man har till och med tänkt på oberoende, för med en husbil är man mycket i farten och stannar ofta till ute i det fria utan tillgång till tillexempelvis ström.

Nu kan man vara ute hela året för Webasto diselvärmare levererar komfortabel värme oavsett hur kallt det är utomhus.

Nya Dethleffs Evan kan fås med tre olika inredningar

Nya Dethleffs Evan kan fås med tre olika inredningar


Kompakt och fri

Nya Dethleffs Evan kan fås med tre olika inredningar, Active, Sport och Performance och kan användas som bil nummer två eftersom den inte är längre än 565cm och bredare än 215cm. Den är med andra ord inte mycket större än en personbil. I förarhytten har man också tänkt på komfort, eftersom man är mycket i farten i en husbil så skall man kunna sitta bra när man kör. Det gör man också, för de två stolarna i förarhytten är ergonomiska snurrbara pilotstolar.

Den nya husbilen kan ses första gången på någon av de två stora campingmässorna Elmia Husbil&Husvagn i Jönköping, Sverige (13. -15.9) och Caravanmässan Lillestrøm, Norge (20.-22.9.).

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt