Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

3.9.10

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Leif Berglund Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Düsseldorf 2010: Massor av spännande nyheter på Düsseldorfmässan

CampingSverige.se har besökt världens största campingmässa i Düsseldorf. Här visades förra månaden alla de spännande nyheterna på 2011 års modeller och en hel del annat. Kabe var den enda av de svenska husvagnstillverkarna som presenterade sina nyheter på mässan. Här är ett axplock med några av de viktigaste nyheterna.

Klicka för större bild


En världsnyhet från Dometic – air condition, takljus med dimmer och värmesystem i en och samma funktion.

Klicka för större bild


Spännande vagn från Adria är Adora Supreme 563 PT. På husbilssidan finns också fler nyheter bland annat en snyggt inredd halvintegrerad Adria Coral, med priser som börjar på drygt 700 000 kronor.

Klicka för större bild


Hymer hade en egen hall för sina produkter på mässan och det säger lite om det utbud som märket har. Det fanns nu ett helt hav av nyheter från Hymer. På husbilssidan finns exempelvis den helt nya B-klassen och vad gäller Hymers husvagnar fanns nya smarta lösningar på vagnar med höjbart tak.

Klicka för större bild


Hobby har tillsammans med Dometic utvecklat en helt ny standard för smarta kylskåp. Det är ett högt och smalt skåp som är platsbesparande.

Klicka för större bild


AL-Ko erbjuder ett nytt stabiliseringssystem – ALC – för husbilar som kan eftermonteras på Al-Ko-chassier. I en simulator kunde man märka skillnaden med eller utan ALC. (Här är det textförfattaren som provar simulatorn).

Klicka för större bild


I den efterfrågade Belcanto-serien från Bürstner finns nu en resevagn med klassisk inredning med rundsittgrupp och fransk säng. Modellen heter 510 TS.

Klicka för större bild


Danskproducerade Camp-let, som är ny på den svenska marknaden, höjer sängkomforten med bäddar som innehåller lamellfjädrar.

Klicka för större bild


Dethleffs hade många nyheter både bland sin husvagns- och husbilsmodeller. Bland annat visade man upp fyra nya färger: gul, mint, brun och vit som på denna Dethleffs LifeStyle.

Klicka för större bild


Dethleffs firar 80 år med en hel unik husvagn som tillverkas i ett begränsat och numrerat antal exemplar.

Klicka för större bild


Den tyska förtältstillverkaren DWT lanserar ett annorlunda tre meter djupt förtält med namnet Focus.

Klicka för större bild


Innovativa Frankia har vidareutvecklat den populära modellen FF2 till en FF4, som har plats för fyra personer med en nedsänkbar taksäng.

Klicka för större bild


Isabella är åter i farten i år med olika konceptförtält. Det handlar om spännande nyutvecklade och lite annorlunda förtält som tagits fram efter användarnas önskemål.

Klicka för större bild


Caravelair lancerer en ny kampagneserie med navnet Brasilia.

Klicka för större bild


LMC tar vintercamparnas behov på allvar och har nu lanserat en helt ny serie med namnet Scandica. Den ska leva upp till kraven även i de mest bistra skandinaviska vinterförhållanden.

Klicka för större bild


Mclouis vinner mer och mer framgång i Norden. Den italienske producenten har ett stort utbud och prisbilden är mycket attraktiv.

Klicka för större bild


Designpriset på Düsseldorfmässen gick till den fantastiskt vackra tältvagnen Opera, som är utvecklad av holländare. Namnet passar perfekt.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt