CampingSverige.se

11.9.15

Av: Leif Berglund
Dela
 

Elmiamässan 2015 är i full gång

Över 35 000 personer kom förra året, varav drygt 10 000 bodde på mässcampen. Elmia Husvagn & Husbil fortsätter att locka stora besöksskaror. Nu är årets mässa i full gång!

Klicka för större bild


– Det är som vanligt en riktig happening. I år satsar vi ytterligare på de barn och ungdomar som följer med sina föräldrar hit. Vi arrangerar en familjekväll på Rosenlundsbadet och kommer även att ha filmvisningar tre kvällar, säger mässansvarige Jörgen Nyström.

Dessa aktiviteter kan ses som ett komplement till succékonceptet med ”Oktoberfesten” med tyskt öl i riktiga sejdlar, bratwurst, sauerkraut, tyrolermusik och allt annat som hör till. Festen pågår tre kvällar och det finns plats för 1 500 personer samtidigt i öltältet.
– Oktoberfesten har blivit mycket populär men den vänder sig till vuxna. Därför har vi tittat lite extra på vad vi kan göra för barnfamiljerna, de är ju en växande grupp bland camparna.

Bad och bio

Familjekvällen på Rosenlundsbadet äger rum på lördagen och vänder sig till dem som bor på mässcampingen. Filmvisningarna sker torsdag-lördag i Hammarsköldsalen som rymmer 1 000 personer.
– Vi visar två filmer per kväll, en mer familjevänlig matiné och en vuxenfilm, bl a Flygplan och Gravity.

Till avdelningen aktiviteter för unga hör också Kid Park och Tonårshäng.
Intresset för att bo mässcampen är minst sagt stort. När biljetterna släpptes till det stora och populära område 1 i februari tog det slut på knappt sju minuter.

Plats för alla

– Det är likadant varje år, platserna tar slut på några få minuter. Men sedan vi öppnade område 2 finns plats även för dem som inte fick plats vid biljettsläppet, påpekar Jörgen Nyström.
Efter viss turbulens och kris för en del företag i branschen kunde man befara att flera etablerade märken skulle saknas på mässan, men så är inte fallet.
– Det har löst sig. Cabby är klar med sin rekonstruktion och finns med liksom exempelvis Bürstner och Niesmann+Bischoff.
Totalt blir utställningsytan lika stor som förra året, det vill säga cirka 33 000 kvadratmeter.

Nyförsäljning

Att i stort sett alla märken av husbilar och husvagnar finns på plats för att visa upp sina nyheter är inte konstigt. Det är nämligen mycket viktigt att synas på Husvagn & Husbil eftersom en allt större andel av nyförsäljningen av husvagnar och husbilar sker på mässan. Siffror från branschen visar att uppemot 20 procent av all nyförsäljning under året sker på Elmia under de fyra dagar som mässan pågår.

Klicka för större bild


Husvagn på Vägs mässnummer

Som vanligt har Husvagn på Väg gjort ett fullspäckat mässnummer med artiklar om alla de stora nyheterna och annan spännande läsning.

Här kan du läsa e-tidningen:
dmweb.v-tab.se

Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt