Campout

CampingSverige.se

3.8.11

Av: Lars Erik Paulsson
Dela
 

Eura Mobil 2012: Profila – instegsmodell med mervärde

Rymlig och bekväm, innovativt badrum och nedsänkbar säng som tillval – det är nya Eura Mobil Profila i ett nötskal.

Kastanjefärgade snickerier ger en ombonad känsla

Kastanjefärgade snickerier ger en ombonad känsla


På Caravan Salon i Düsseldorf (27/8 – 4/9 2011) kommer Eura Mobil att presentera halvintegrerade Profila i ett helt nytt utförande.

Nya Profila har en unik karosskonstruktion av glasfiberarmerad plast, och en hopsättningsmetod som är hämtad från flygplansindustrin, som tidigare har förbehållits företagets dyrare modellserier. Karossen innehåller inte några träreglar, och sidor och tak är hoplimmade – helt utan skruvar – med aluminiumprofiler i lättviktsutförande. Detta ger nya Profila en vridstyvhet som saknar motstycke i klassen, vilket bland annat resulterar i en mycket hög åkkomfort. Att taket är gjort av glasfiberarmerad plast innebär dessutom, att risken för hagelskador minimerats.

Invändigt har Eura Mobil lagt stor vikt vid att skapa en luftig interiör med gott om plats för 5 eller 6 personer – beroende på planlösning – och alla modeller är försedda med en L-soffa som kompletteras med en mindre soffa direkt innanför dörren. Som tillval kan nya Profila fås med en nedsänkbar säng över dinetten, som ger ytterligare två bekväma sovplatser.

Smart badrum där toaletten kan användas som sittplats även i duschen

Smart badrum där toaletten kan användas som sittplats även i duschen


Badrummet har moderniserats, och bidrar till den luftiga känslan i bilens bakre del. Här finns gott om plats när det är dags att duscha och kassettoaletten av bänkmodell kan också, tack vare en träsits, användas som sittplats i duschen.

Kastanjefärgade snickerier med bronsfärgade detaljer ger en ombonad känsla i sovrum och vardagsrum, medan köket har elfenbensfärgade skåpluckor.

Kallskummadrass med sju komfortzoner, ovanpå en stadig ribbotten, sörjer för högsta sovkomfort, och vid huvudgärderna finns praktiska förvaringsfickor för till exempel kvällslektyr och glasögon.

Till 2012 presenterar Eura Mobil en ny generation av sin Profila-serie

Till 2012 presenterar Eura Mobil en ny generation av sin Profila-serie


Trots att nya Profila är att betrakta som en instegsmodell, är den försedd med isolerat och uppvärmt dubbelgolv som är åtkomligt även inifrån husbilen.

Nya  Profila är baserad på Fiats speciella husbilschassi med en bakre spårvidd på 198 centimeter, och levereras som standard med den nya 2-litersmotorn på 115 hästkrafter. Något pris är ännu inte fastställt, men det ska bli konkurrenskraftigt.

Läs mer här: www.euramobil.de

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt