Husbil365

CampingSverige.se

29.1.13

Av: Lasse Løndahl Henriksen Fotograf: Eura Mobil
Dela
 

Eura Mobil 2013: Den nya Profila T 720 EB - Mobil tvåa med källare och garage

Med den nya planlösningen i Profila-serien fortsätter Eura Mobil sin offensiv bland de halvintegrerade. PT 720 EB är den sjunde nyheten i denna marknadssegment som tillverkaren från Sprendlingen presenterar för sina kunder i den aktuella husbilssäsongen.

PT 720 EB är den sjunde nyheten i denna marknadssegment som tillverkaren från Sprendlingen presenterar för sina kunder i den aktuella husbilssäsongen.

PT 720 EB är den sjunde nyheten i denna marknadssegment som tillverkaren från Sprendlingen presenterar för sina kunder i den aktuella husbilssäsongen.


Avrundar serien

Planlösningen avrundar serien som i våras 2012 valdes till „Årets husbil“.

Med en totallängd på 7,39m vänder den sig till komfortorienterade par som även i 3,5 tons klassen gärna vill ha en utomordentlig rumskomfort.

Bak finns ett komfortabelt sovrum som med hjälp av en skiljevägg även kan användas som påklädningsrum. Därför har också klädskåpet monterats bak. Under enkelsängarna finns det stora garaget med upp till 3.000 liters lastvolym. Tvättrummet med separat duschkabin mitt emot kompletterar „rummet bak“.

I anslutning till det finns ett vinkelkök med 175 liter kylskåp; köket erbjuder mycket plats och har en stor arbetsbänk. I framdelen finns en bekväm L-sittgrupp med sidobänk. Upp till fem personer kan sitta här och prata om sina reseupplevelser.

Efter önskemål kan Profila utrustas med en höjdjusterbar säng ovanför sittgruppen som ger två ytterligare sovplatser.

Limningsteknik från flygteknologin

Som alla andra modeller i serien presenterar sig även den nya planlösningen i en modern kaross av glasfiberförstärkt plast.

Via aluminiumprofiler limmas de träfria väggarna fast på golv- och takplattorna med hjälp av extremt slistark industrilim.

Denna limningsteknik, som kommer från flygteknologin, ger en komplett förseglad och vridstyv påbyggnad som utmärks av låg ljudnivå inne i bilen och hög, långvarig kvalitet.

Lika typiskt för varumärket är det uppvärmda dubbelgolvet som möjliggör problemfri vintercamping,och erbjuder ytterligare förvaringsmöjligheter. Som har använts sedan årtionden på Eura Mobil.

I Profila serien finns flera förvaringsfack som extra „källare“ i övre golvet.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt