CampingSverige.se

21.6.16

Av: Sandra Irengård
Dela
 

First Camp rustar för framtiden

Sveriges ledande campingkedja First Camp kör i full fart framåt och siktar på att bli dubbelt så stora 2018. Nyligen har bolaget ingått ett samarbete med tyska kedjan Regenbogen och tagit över ägandet och driften av deras två svenska campingplatser. Därmed har First Camp 16 destinationer från Malmö i söder till Luleå i norr.

Lugn och ro på First Camp i Luleå.

Lugn och ro på First Camp i Luleå.
Fotograf: First Camp


First Camp är Sveriges ledande campingkedja med upplevelser och gemenskap i vacker naturmiljö. Bolaget finns på 16 destinationer, från Malmö i söder till Luleå i norr. First Camp har årligen över en miljon gästnätter fördelade på 1100 stugor och mer än 5 000 campingtomter.
Campingkedjan erbjuder bekväma boenden med god service. Deras anläggningar ligger i vackra naturmiljöer och dessutom finns det en barnklubb där det är fritt fram för de små att busa av sig.

Som ett led i satsningen har även en förstärkning av organisationen gjorts med tre nya ansikten

Jan Yregård, ny ekonomichef.

Jan Yregård, ny ekonomichef.


Förstärkning i organisationen

Jan Yregård är ny ekonomichef/CFO. Jan kommer närmast från att ha varit ekonomichef på vårdföretaget Alpklyftan Vård AB. Han har även tidigare erfarenhet som ekonomichef inom andra vårdbolag, fastighetsbranschen, kontorsmateriel och sjöfartsindustrin. Med ny bransch och nya infallsvinklar ser han fram emot att utveckla First Camp. Kvalitet, ordning och reda är hans ledord.

Pernilla Nilsson, ny personalchef.

Pernilla Nilsson, ny personalchef.


Pernilla Nilsson, som är ny personalchef arbetar strategiskt och operativt med alltifrån utbildningar till rekryteringar. Detta är en stor utmaning då First Camp anställer ca 450 säsongsarbetare varje år. Pernilla har bytt bransch och kommer närmast från Tooltec, ett företag inom tillverkningsindustrin där hon arbetat med personalfrågor och HR, men också produktionsstyrning och ledning. Från en bransch med tuffa leverans- och kvalitetskrav tar hon med sig viktiga erfarenheter för First Camps framtid och utveckling. Mjuka värden och arbetsglädje är också något hon sätter högt.

Per Åkerström, ny driftschef.

Per Åkerström, ny driftschef.


Per Åkerström har tagit över som ny driftschef på First Camp under året. Per har gedigen kunskap av camping och har arbetat som platschef för Seläter Camping och Hällestrand Resort i Strömstad. Senast även som VD för Seläter Camping AB. Han har tidigare varit med och utvecklat Daftö Resort till en av Sveriges främsta campinganläggningar med fem stjärnor. Camping är något Per brinner för och han ser med stor entusiasm fram emot att vara delaktig i First Camps framtidssatsningar.

Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt