Kama Fritid

CampingSverige.se

25.6.13

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Lasse Løndahl
Dela
 

Frankrike: Alla etapper av årets Tour de France har genomförts

Tour de France nr 100 börjar lördag den 29 juni 2013 men har redan genomförts av Anne-Vibeke Isaksen, känd från dansk tv och CampingSverige.se.

Tour de France nr 100 har redan genomförts av Anne-Vibeke Isaksen från CampingSverige.se

Tour de France nr 100 har redan genomförts av Anne-Vibeke Isaksen från CampingSverige.se


21 etapper

Var skall man stå? Vad skall man ha med sig på resan? Hur planerar man den? Vilka bergsetapper är mest dramatiska? Var är det säkert att köra? Med alla dessa frågor i bagaget har Anne-Vibeke genomfört alla de 21 etapperna för att andra danskar nu skall kunna få goda råd inför deras tour.
- Det har gått över all förväntan och särskilt Korsika var speciellt, resans högsta punkt Col De Pailhéres i Pyrenéerna och att jag lyckades få upp hela ekipaget på Mont Ventoux. Jag cyklade också upp på Alpe d´Huez vilket var helt galet jobbigt. Sist men inte minst var det en stor känsla att stå på Champs Elysées och köra runt Triumph Bågen, där jag tog ett par extra varv, berättar en glad Anne-Vibeke Isaksen, som har campat i över 80 länder.

Hela ekipaget på Champs Elysées som är slutstation för Tour de France

Hela ekipaget på Champs Elysées som är slutstation för Tour de France


Massor av utfordringar

Det är MÅNGA platser man inte bör köra på med husvagn, och det speciellt i bergen, där det kräver planering, tid och mod att ställa sig på en bra plats och vänta på cyklisterna. Man skall verkligen tänka sig för och undersöka just den etappen man vill uppleva innan man ger sig iväg.
- Det har självklart varit en mycket lång resa, men också oerhört spännande med massor av utfordringar. Med en nästan två ton tung husvagn på kroken kan man inte bara köra vart som helst, så det blev över 10.000 km i Frankrike för att genomföra resan, säger Anne-Vibeke Isaksen som också körde alla etapper redan 2003 med bil och husvagn. Då firade Tour de France 100 årsjubileum.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt