Solhem Husbil

CampingSverige.se

3.11.14

Av: Daniel Andersson Fotograf: Liseberg
Dela
 

Jul på Liseberg: Snödrottningen bjuder på oförglömlig is-show

Sedan Jul på Liseberg startade för 15 år sedan har Liseberg producerat egna is-shower av hög klass. Flera av produktionerna har fått internationella utmärkelser och förra året slog showen nytt publikrekord. Nu höjs nivån ytterligare. Med en rejält ökad budget och en ensemble på nästan 50 konståkare tar årets föreställning, Snödrottningen, Lisebergs is-show till en helt ny nivå.

Jul på Liseberg startade för 15 år sedan.

Jul på Liseberg startade för 15 år sedan.


Prestigefyllda utmärkelser, fullsatta läktare och nöjd publik visar att den årligen återkommande is-showen är ett uppskattat inslag under Lisebergs julsäsong. Nu höjs ambitionsnivån ytterligare i en satsning som, till att börja med, omfattar de kommande tre åren. Det blir mer påkostade shower som baseras på välkända berättelser och innehåller förstklassig konståkning, koreografi, dekor, kostymer och förstås en och annan vit kanin.

Investeringen i årets produktion är drygt en miljon kronor högre än tidigare. De 48 skridskoåkarna i ensemblen tillhör toppskiktet inom svensk konståkning, över 150 kostymplagg har skräddarsytts för föreställningen och 3 610 mantimmar repetition har genomförts - hittills.

Lisebergs isshow Vintervirvlar från 2009 utsågs till världens bästa live-underhållning.

Lisebergs isshow Vintervirvlar från 2009 utsågs till världens bästa live-underhållning.


Spektakulär show

- Vi vill bjuda Lisebergspubliken på en oförglömlig upplevelse. Det blir på samma gång en genuin kulturupplevelse som en spektakulär show i världsklass, säger Sofia Sjölin som är producent för föreställningen.

Is-showens story kommer nu för första gången att baseras på ett befintligt verk, H.C. Andersens klassiker Snödrottningen från 1845. Sagan handlar om hur den i dubbel bemärkelse iskalla Snödrottningen förtrollar och kidnappar Kaj, och hur hans käresta Gerda ger sig ut för att befria honom. Kuriosa är att även Disneys animerade megasuccé Frost är baserad på samma saga.

Premiär den 14 november

- Det är ett klassiskt äventyr. En berättelse om gott och ont, om kärlek och mod. Budskapet är lika relevant idag som det var för 170 år sedan, säger Sofia Sjölin.

Föreställningen är tillgänglig för alla och ingår i entrén till Jul på Liseberg. För att kunna ta emot den förväntade publikökningen har läktarkapaciteten utökats med 500 platser/föreställning. Snödrottningen har premiär under invigningen av Jul på Liseberg den 14 november och kommer sedan att spelas 1-2 gånger om dagen, varje öppetdag t o m 30 december.

Läs mer om Snödrottningen här!

Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt