Solhem Husbil

CampingSverige.se

22.7.15

Av: Leif Berglund
Dela
 

Kedja tar över Stensö Camping

Ytterligare en pusselbit i satsningen på det havsnära är i hamn för Kalmar efter att kommunen nyligen skrivit avtal med Nordic Camping & Resort om ett 35-årigt arrende av Stensö Camping.

Klicka för större bild– Det känns mycket bra att knyta till sig en aktör som har en tydlig och långsiktig ambition med verksamheten på Stensö, säger Benny Wennberg, förvaltningschef på serviceförvaltningen.

Nordic Camping & Resort vann den av kommunen utlysta upphandlingen att överta utvecklingen och driften av Stensö Camping. Ett avtal som löper till år 2050 är tecknat med möjlighet till förlängning. I samband med avtalsskrivningen åtar sig Nordic Camping & Resort att investera i anläggningen till en fyrstjärnig klassificering enligt SCRs system och en utbyggnad av stugboende i linje med konceptet ”Sveriges grönaste camping”.


– Vi på Nordic Camping & Resort är väldigt nöjda med att kunna erbjuda våra befintliga och framtida gäster en vacker anläggning längs Sveriges sydöstra kust i omedelbar närhet till Ölandsbron och Öland. Kalmar är tillsammans med Halmstad Sveriges populäraste sommarstad. Kommunen satsar starkt på besöksnäringen och vi är stolta över att få vara del av den framtida resan tillsammans med kommunen, säger Tom Sibirzeff, vd Nordic Camping & Resort.

Vackert belägen

För Nordic Camping & Resort blir Kalmar och sydöstra delen av Sverige en ny erfarenhet. Placeringen av Stensö Camping är ett strategiskt mycket viktigt tillskott för en kedja som saknat en anläggning i området. Företaget beskriver själva den förvärvade anläggningen som ”vackert belägen i ett naturområde vid havet och med strategisk närhet till Öland och enbart ett stenkast från centrala delarna av Kalmar”.

Kalmar har de senaste åren haft en fantastisk utveckling som evenemangsstad och utsågs 2014 av Reseguiden till Sveriges näst populäraste sommarstad. I regionen finns många turistattraktioner och Nordic Camping & Resort är övertygad om att kunna driva en ökad turisttrafik som kommer hela regionen till godo.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt