CampingSverige.se

5.4.18

Av: Sandra Irengård Fotograf: Visit Denmark
Dela
 

Legoland fyller 50 år och går all in

LEGOLAND® Billund Resort i södra Danmark satsar på att bli världens bästa destination för barnfamiljer – och det ligger också högt upp på svenska familjers önskelista inför semestern. I år bubblar det av spännande händelser i området och här finns något för alla åldrar.

Nya karusellen Flying Eagle på Legoland.

Nya karusellen Flying Eagle på Legoland.


Allt fler svenska barnfamiljer hittar till Legoland Billund Resort (LLBR), som är hela det område där Legoland ligger i södra Danmark. Sedan några år har destinationerna gjort gemensam sak och satsat på att bli världens bästa destination för barnfamiljer med barn 2-12 år. I år firas flera stora jubileer i området och det kommer att bubbla av spännande aktiviteter. Det händer otroligt mycket och det kan därför vara ett extra spännande år för svenska barnfamiljer att besöka området.

Vad sägs om t ex en ny hisnande  karusell för de minsta, valsafari på Lilla Bält, kel med levande ormar på Glad Zoo och en ny utställning på Givskud Zoo med 15 dinosaurier? Dessutom firar slottet Koldinghus 750 år, Lalandia öppnar en sandskulpturpark och mer därtill.Lilla Bält har den högsta koncentrationen i världen av valar.

Lilla Bält har den högsta koncentrationen i världen av valar.


Följ med på valsafari och lyssna när valarna klickar

Lilla Bält har den högsta koncentrationen i världen av valar. Från hamnen i Middelfart på Fyn kan man följa med på valsafari runt Lilla Bält. Skepparen guidar besökarna, bjuder på roliga historier och berättar om valsorten tumlare. Tumlaren blir upp till 1,8 meter lång och väger 55-65 kilo. Genom en speciell utrustning ombord kan man höra det klickljud som valarna skickar ut i vattnet när de letar efter mat.

Läs mer på:
www.visitlillebaelt.com

Miniland på Legoland får ett ansiktslyft.

Miniland på Legoland får ett ansiktslyft.


Legoland fyller 50 år

Har du ännu inte besökt Legoland med din familj? Då är det dags i sommar. I år fyller den populära nöjesparken Legoland 50 år. Miljontals är de barnfamiljer som har njutit av vackra Miniland, förtjusats i någon av åkattraktionerna, tagit körkort i en LEGO®-bil eller bara gått runt och begrundat någon av alla fantasifigurer i parken.

Inför årets säsong firar Legoland lite extra med en total uppfräschning av hela parken, nya karusellen Flying Eagle för de minsta, uppdatering av legendariska LEGO Canoe och mycket annat. Här kan besökarna också hjälpa till att slå världsrekord i byggandet av världens högsta torn av LEGO.

Läs mer på:
www.legoland.dk

Mammut på Givskud Zoo.

Mammut på Givskud Zoo.


Givskud Zoo med ny utställning om istiden

Givskud Zoo är populärt för sin fina park och sina spännande djur – men har gjort total succé med sin dinosaurieutställning. I år storsatsar parken med en helt ny utställning om istiden på 365 kvadratmeter och inte mindre än 15 djur från istiden i naturlig storlek. Här finns också möjlighet att komma bakom kulisserna och komma de vilda djuren närmare än du trodde var möjligt.

Läs mer på:
www.givskudzoo.dk

Glad Zoo är ett gemytligt litet zoo som jobbar med att bevara utrotningshotade arter.

Glad Zoo är ett gemytligt litet zoo som jobbar med att bevara utrotningshotade arter.


Glad Zoo – håll en orm i valfri storlek

Glad Zoo är ett gemytligt litet zoo som jobbar med att bevara utrotningshotade arter. Följ djurskötaren på en guidad tur, njut en picknick med utsikt över de exotiska djuren. Här kan stora och små fördjupa sina kunskaper och uppleva djuren på nära håll – ja så nära att man faktiskt kan få hålla en riktig orm! Och tittar du upp så bli inte förvånad om du ser en fritt flygande rovfågel som falkeneraren släppt ut.

Läs mer på:
www.gladzoo.dk

Be Happy Pass – ett kort för att underlätta

Kortet har tagits fram för att underlätta planeringen och ge bra rabatter i området.

Läs mer på www.visitdenmark.co.uk


Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt