CampingSverige.se

17.9.17

Av: Daniel Andersson
Dela
 

L!VE – ny instegsserie från Knaus

Importören Bergholm i Kristinehamn har en samling starka husbilsmärken i sitt stall. Från prisvärda Weinsberg via storsäljaren Knaus till förstklassiga Morelo. Men också italienska utmanaren Ci som i år kommer med en helintegrerad Magis.

Knaus L!VE Ti har fått ny färgsättning och dekor. L!VE-modellerna är prispressade och finns i sammanlagt nio planlösningar.

Knaus L!VE Ti har fått ny färgsättning och dekor. L!VE-modellerna är prispressade och finns i sammanlagt nio planlösningar.


Knaus största nyhet inför det nya modellåret är den nya serien L!VE. Serien innehåller tre modeller: TI som är en halvintegrerad bil, Wave med fällsäng över dinetten, samt Traveller med en alkov.
Sammanlagt finns det nio planlösningar i L!VE-utförande. Bilarna är prispressade med avsikten att konkurrera i lågprisklassen. Utöver de nya modellerna har Knaus låtit uppdatera bilarnas färgsättning och dekor både interiört och exteriört.

Interiör från nya Ci Magis 85.

Interiör från nya Ci Magis 85.


Helintegrerad Magis

Ci, förkortning av Caravans International, tillverkas i Italien och tillhör den franska koncernen Trigano Group. Inför modellåret 2018 har hela Ci Magis-serien designats om. Den största nyheten är att Magis kommer som helintegrerad, vilket varit efterfrågat. Andra nyheter är att plåtisen Kyros kommer i en modell som heter 4 och som har 145 l kyl som standard, vilket innebär rejält med kyl- och frysutrymme i en kompakt husbil. Försäljningen av husbilar från CI har ökat kraftigt. Från januari till sista maj har märket haft en försäljningsökning på 65 procent jämfört med samma period i fjol.

Interiör från Weinsberg CaraSuite.

Interiör från Weinsberg CaraSuite.


Weinsberg CaraSuite

Vad gäller tyska Weinsberg så heter en av deras nykomlingar CaraSuite. Den finns i fyra planläsningar, har 15 cm extra takhöjd och kommer med sänkbar taksäng som standard. Weinsberg CaraCompact Edition Pepper blev en stor succé när det kom förra året. I år är den pimpad med bl a alufälgar och musikanläggning. Carabus är Weinsbergs bidrag i plåtis-klassen och kommer i år med nya Edition Fire-modellen, rikligt utrustad med bl a markis.

Morelo Empire Liner ligger i det översta lyxsegmentet och kostar ca 5 miljoner kronor.

Morelo Empire Liner ligger i det översta lyxsegmentet och kostar ca 5 miljoner kronor.


Flaggskeppet Morelo

Tyska Morelo introducerades på husbilsmarknaden år 2011. Bakom märket står erfarna husbilskonstruktörer från konkurrerande märket Concorde, fabrikerna ligger endast 8 km från varandra. Bergholm blev svensk importör år 2012 och har haft stora försäljningsframgångar. Empire Liner är den lyxigaste varianten hittills och premiärvisades i höstas. Modellen är över elva meter lång, byggd på Mercedes lastbilschassi och utrustad med bl a golvvärme, skinnklädsel, panoramatakfönster, exklusiv belysning och ett badrum med glasdörrar, kromade handtag och väggar av natursten.  

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt