Tumbo

CampingSverige.se

23.4.16

Av: Daniel Andersson Fotograf: Daniel Andersson
Dela
 

Matglädje och shopping i Höganäs

På en bakgata mitt i Höganäs finns en av södra Sveriges främsta saluhallar. I gamla
Höganäs Saltglaserats lokaler kan du njuta av mat och inredning i en rustik miljö med gamla detaljer som brännugnar, tegelväggar och trägolv.

Här möts du av blommor och kryddväxter som med sin prakt bjuder in dig till saluhallen.

Här möts du av blommor och kryddväxter som med sin prakt bjuder in dig till saluhallen.


Vid entrén möts du av blommor och kryddväxter som med sin prakt bjuder in dig till en saluhall fyllda av dofter, smaker och intryck. Här kan du shoppa livsmedel eller äta en god bit mat i restaurangen på ovanvåningen medan du njuter av utsikten och den rustika miljön.

Saluhallen är inrymd kring de gamla brännugnarna vars rustika tegelyta ger charmen i lokalen. Här är hyllorna fyllda med närproducerade och ekologiska matvaror. Färska örter och blommor samsas med smakrika grönsaker. I delikatessdisken hittar du allt från charkuterier, kyckling och kött till egenkryddade korvar. Doften från de nybakade bröden och bullarna fyller lokalen med sin arom och blandas med grönsakernas prakt och färg. Små smakprov finns lite överallt och är det något man undrar över finns personalen där och guidar dig genom dina val.

Utsikten ner i saluhallen från restaurangen.

Utsikten ner i saluhallen från restaurangen.


Kulinariska upplevelser

På entréplan kan man få sig en enkel men fantastiskt god fika. Räkmackan är något man absolut inte får missa. Vill man äta lunch eller tidig middag kan man gå upp på ovanvåningen i den avslappnade men rustika miljön. Här serveras lokal mat utifrån säsong. På söndagarna kan man njuta av en överdådig brunch. Mitt i restaurangen finns ett atrium där man kan njuta utsikten av den praktfulla saluhallen.

När man är färdig med den kulinariska upplevelsen kan man gå genom saluhallen och ut till
inrednings- och modebutikerna i Magasin 36. Här samsas flotta inredningsprylar med vintage, flätade korgar, keramik, kläder och skor från kända varumärken. Är man nyfiken på Höganäskeramiken finns det en liten yta kvar i lokalen där det fortfarande drejas och glaseras. Här finns något för alla och saluhallen är ett perfekt utflyktsmål när man befinner sig i eller i närheten av Höganäs.


Ställplatsen i hamnen.

Ställplatsen i hamnen.


Tips på utflykter

Kör du husbil eller husvagn kan du under sommarhalvåret starta din upplevelse nere i Höganäs hamn. Här finns det en fin och välordnad ställplats med full service. På promenadavstånd tar du dig ner i vimlet vid hamnpaviljongen för en fika eller ett dopp i havet. Via cykel finns det fantastiska cykelstråk som tar dig norrut till Mölle eller söderut till Lerberget och Viken. Här finns det många möjligheter för både bad och picknick. Passa på och ta en promenad på de pittoreska gatorna upp till saluhallen för att handla kvällens middag.

Läs mer:
hoganassaluhall.se
www.rorstrand.se
www.saltglaserat.com

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt