Husbil365

CampingSverige.se

1.6.17

Av: Sandra Irengård Fotograf: Holiday Fritid/Max Fritid
Dela
 

Norsk tillbehörsgrossist köper Holiday Fritid

Holiday Fritid AB är en av Sveriges största leverantörer inom tillbehör för husvagns- och husbilsmarknaden. Nu har verksamheten köpts upp av Norges största tillbehörsgrossist, Max Fritid AS, som vill ta verksamheten till nya höjder genom att erbjuda fler produkter.

Lennart Svensson lämnar med varm hand över till Nils Magne Dahle, administrativ chef på Max Fritid AS.

Lennart Svensson lämnar med varm hand över till Nils Magne Dahle, administrativ chef på Max Fritid AS.


- Jag har varit i husvagnsbranschen sedan 1963 och har fått många goda erfarenheter. Jag är nu 75 år och det är dags att någon annan tar över driften av företaget. Holiday Fritid AB har haft ett nära samarbete med Max Fritid AS under många år och det känns därför helt rätt att de nu tar över driften, förklarar Lennart Svensson, administrativ chef för Holiday Fritid AB.

- Vi har många gemensamma leverantörer och strävar båda efter att erbjuda våra kunder kvalitetsprodukter. Holiday Fritid AB kommer att utöka sitt produktsortiment, samtidigt som vi även kommer att erbjuda några av våra produkter i Norge. Förvärvet kommer därför att stärka båda företagen. Jag kommer fortfarande att vara en del av verksamheten och sitter i styrelsen för det nya företaget. Holiday Fritid fortsätter med befintlig personal och familjeföretaget lever vidare, avslutar Lennart.

Nils Magne Dahle är nöjd med förvärvet av Holiday Fritid.

Nils Magne Dahle är nöjd med förvärvet av Holiday Fritid.


Omsätter för miljoner

Den nordiska fritidsbranschen växer just nu så att det knakar. Max Fritid levererar utrustning och tillbehör till cirka 150 husvagnsförsäljare i hela Norge och hade en omsättning på över 130 miljoner norska kronor i 2016. Företaget är en del av Kroken Gruppen AS, som har en årlig omsättning på cirka 900 miljoner norska kronor.

Fakta

Max Fritid AS
• Norges största leverantör av tillbehör till husvagns- och husbilsmarknaden
• Ligger i norska Åndalsnes

Holiday Fritid AB
• En av Sveriges största leverantörer av tillbehör till husvagns- och husbilsmarknaden
• Ligger i Göteborg

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt