Husbil365

CampingSverige.se

16.4.18

Av: Sandra Irengård Fotograf: Landskrona stad
Dela
 

Ny badstrand öppnar på Ven i sommar

I sommar blir Bäckvikens strand den tredje officiella badstranden på Ven. Stranden kommer att vara anpassad för personer med funktionsnedsättning och ha tillgång till offentliga toaletter.

Bäckvikens strand kommer att vara redo för bad från och med midsommar 2018.

Bäckvikens strand kommer att vara redo för bad från och med midsommar 2018.


Ven är en viktig del av Landskrona kommun med sitt strategiska läge, vackra natur och långa historia. Ön är dessutom ett självklart besöksmål för många svenska och utländska gäster. Från och med sommaren 2018 blir Bäckvikens strand den tredje officiella badstranden på ön. Tidigare har turister och Venbor kunnat bada på Kyrkbackens strand och Norreborgs strand.

– Vi vill att fler ska kunna njuta av badliv och hoppas att den nya stranden vid Bäckviken blir en succé. Att bada i havet ska vara möjligt för alla, och vi har därför anpassat stranden för personer med funktionsnedsättning, säger Almir Hodzic, anläggningschef på fritids- och kulturförvaltningen i Landskrona stad.

Samtliga tre stränder på Ven sköts av Landskrona stad i samarbete med lokala föreningar och intresseorganisationer.

Bäckvikens strand kommer att vara redo för bad från och med midsommar 2018.

Ven - den vackra ön mitt i Öresund.

Ven - den vackra ön mitt i Öresund.


Om Landskrona kommun

Landskrona med sitt attraktiva läge mitt i Öresundsregionen är på frammarsch. Fler företag väljer att etablera sig just här. Nya områden med havsnära boende växer fram och den anrika staden har ett rikt kulturliv. På mindre än 30 minuter kan du nå Landskrona med tåg från Malmö, Lund och Helsingborg och på mindre än 60 minuter är du i Köpenhamn.

Se också...
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt