Kama Fritid

CampingSverige.se

18.4.17

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Nytändning för jubilerande RIPS

Det blåser nya vindar över RIPS i Tomelilla. Tre nyanställningar och ett lyckat 35-årsjubileum har lett till ökad försäljning och stor optimism inför framtiden.

Helena och Ronny Persson gläds åt framgångarna.

Helena och Ronny Persson gläds åt framgångarna.


Familjen Persson kan blicka tillbaka på en händelserik och spännande resa i husvagnsbranschen. Den började redan 1982 när Ronny och Ingegerd Persson startade det familjevänliga husvagnsföretaget. Idag är alla familjemedlemmarna involverade i verksamheten så jubileumshelgen den 1-2 april var en viktig milstolpe även för barnen Helena och André.
– Det var roligt att det kom så många besökare, runt 5-600 stycken. Det ser ljust ut inför kommande säsong, och vi vill passa på att tacka alla våra trevliga kunder. Utan er hade vi inte firat 35-årsjubileum, säger familjen.

Fredrik och Anders servar ditt fritidsfordon.

Fredrik och Anders servar ditt fritidsfordon.


Kunnig på el

RIPS är återförsäljare av husvagnsmärkena Knaus, Weinsberg och T@b. På husbilssidan är det italienska Ci som gäller. En viktig del av verksamheten är serviceverkstaden. Där har RIPS fått förstärkning i form av Fredrik Lehtonen.
– Fredrik har stor kompetens om el och programmering, en allt större del av moderna fritidsfordon. Sedan tidigare har vi en stor tillgång i Anders Johansson som tar hand om alla förekommande verkstadsjobb, säger Ronny Persson.  

Kathrin Pedersen kan ta hand om kunderna på fyra språk.

Kathrin Pedersen kan ta hand om kunderna på fyra språk.


Fyra språk

RIPS har fått ytterligare två nya medarbetare. Kathrin Pedersen började vid årsskiftet och har hunnit bli ganska varm i kläderna. Hennes ansvarsområden är butik, lager och reservdelar.
– Det är jätteroligt, jag gillar den personliga kontakten med kunderna, säger Kathrin.
Hon har en stor fördel när sommargästerna kommer till Österlen, hon talar nämligen fyra språk flytande. Svenska, engelska, tyska och holländska.

Jesper Norvant har redan fått känna på högtrycket  i branschen.

Jesper Norvant har redan fått känna på högtrycket i branschen.


Ny säljare

Jesper Norvant började som säljare den 1 mars och kom rakt in i hetluften. Han har redan hunnit med ett studiebesök på Ci-fabriken i Italien och fick under jubileumshelgen en föraning av hur högsäsongen ser ut i husvagns- och husbilsbranschen.
– Det var spännande och lärorikt. Kul att efterfrågan är stor på såväl husvagn och husbil och både på nytt och begagnat, säger han.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt