Housecar

CampingSverige.se

1.8.15

Av: Daniel Andersson Fotograf: S Karosser
Dela
 

Premiär för camper med sidodörr

S-Karosser lanserar en helt ny campermodell. Modellen heter EC 8LH och har som första camper en sidodörr vilket ger ett stort toalettutrymme.

Klicka för större bild


Doroteaföretaget S-Karosser tillverkar husbilspåbyggnader till pickuper, så kallade campers, men även släpvagnar och andra specialvagnar. Produktnamnet Easy Camper lanserades redan 1983. Märket har fått ett rejält uppsving de senaste åren och är ett av få svenska branschföretag som exporterar till Tyskland.

Tidigare i år presenterades en uppdaterad och lättare Easy Camper med ny utvändig dekor och med långbäddslösning som tillval. Modellen har senaste kylskåpsmodellen och är uppgraderad för att passa nya Ford och VW Amarok.

Klicka för större bild


Stort toalettutrymme

På Stora Nolia presenteras en ny modellserie med sidodörr.
– Den första vi presenterar är för 1,5-hyttspickuper. Senare i höst kommer även en sidodörrsmodell för dubbelhyttsbilar, säger vd Ulf Sellgren.
Modellen heter EC 8LH och har ett generöst toalettutrymme. Campern finns i två utvändiga färger, silver och vit. Inredningen finns i ljus och mörk (björk och Cherry).
– I samarbete med Svenska Dynor kan vi erbjuda ett stort urval av textilier med färg, sömnad, tyg, skinn etc, tillägger Ulf.

Den nya modellen väger ca 700 kg och passar 1,5-hyttsbilar som har en minibredd mellan hjulhus på 1100 mm och flaklängd 1700-1900 mm. Campern har bl a invändig dusch, golvvärme, Dometic kyl RM5380, färskvatten- och spillvattentank och kassettoa.

Klicka för större bild


Succén Easy Bike Living

På mässan visar S-karosser även upp en specialvagn och besökarna kan dessutom titta närmare på Easy Bike Living – den trehjuliga elcykeln med med säng, dusch, batteri, solceller, markis och framlyktor.  

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt