CampingSverige.se

29.9.14

Av: Jea Jonsson
Dela
 

Rekordsommar på Ivö Camping

– Vilken fantastisk sommar! Den bästa hittills av de sju som vi har haft på Ivö camping. Förra sommaren var en framgång och den här blev ännu bättre, säger Gunilla och Kalle Aldrin.

Klicka för större bild


Gunilla Aldrin har all anledning att vara nöjd. Det är hon som sköter det administrativa och ser till att ekonomin går runt. Minst lika nöjd är hennes man och partner Kalle Aldrin, en allt i allo som inte heller har anledning att klaga. För det mesta sköter sig gästerna klanderfritt.

De slår sig ner i solen för att ta en fikapaus utanför receptionen alldeles intill färjeläget. Här har det varit full rulle på alla sätt och vis och när Husvagn På Väg gör ett besök är förberedelserna för en träff för mc-entusiaster från hela Europa i full gång. Det ska bli fest så här vilar varken lång rast eller ro.

Kalle och Gunilla Aldrin har drivit Ivö Camping sedan 2008.

Kalle och Gunilla Aldrin har drivit Ivö Camping sedan 2008.


Vill göra något annat

De kommer senast från Värmland, Kristinehamn närmare bestämt. Där var Kalle glasmästare till professionen och Gunilla jobbade som produktchef på ett mobilföretag. Det var någon gång i samband med att detta lade ner som de började fundera på allvar att göra något annat i sina liv. Båda ville bara göra något helt annat.
– Exakt vad det skulle bli var vi väl inte helt klara över men vi började titta runt på vad som fanns i campingbranschen. Först tittade vi på en camping på Öland, i Klinta norr om Borgholm men det var både för dyrt och för hysteriskt för vår smak, säger Kalle.
Så dröjde det något år tills de plötsligt såg en annons om att Ivö camping i nordöstra Skåne var till salu.
– Vi körde ner hit ganska direkt och kände att det här passade oss, både priset och storleken, säger Gunilla.

Klicka för större bild


Jobbigt första åren

Det var den 2 juni 2008 som de tog över. En rejäl utmaning visade det sig:
– Vi visste ju inte ett dugg om vad som väntade eller hur det skulle gå till så den första sommaren var väl inte helt som ett paradis. Det blev ett jobbigt första år kan vi väl medge.
Först bosatte de sig i Kristianstad men fann för gott att skaffa hus och bli ett par av de cirka 200 som är bofasta på Ivön.
Campingplatsen håller de öppen året runt och några gäster är permanentboende i sina villavagnar.  Säsongen är också relativt lång eftersom de huserar friklättrare som kommer från all världens länder för att klättra på de kända klipporna på Kjugekull i närheten. Någon semester har det inte blivit tid till under de sju åren, inte mer än några turer till släkten i Värmland.

Campingen ligger på Skånes största ö, den natursköna och säregna Ivön i Ivösjön i nordöstra Skåne.

Campingen ligger på Skånes största ö, den natursköna och säregna Ivön i Ivösjön i nordöstra Skåne.


Planer för framtiden

– Vår, sommar och höst är det fullt upp och vintertid är det renovering som upptar tiden. Och visst har vi planer, ett utomhusgym har vi pratat om att göra, några fler stugor finns det plats för och vi vill bygga ut en andra lekplats, säger Kalle och tillägger att det ska bli en sorts vildmarkslekplats.
Det finns ett 60-tal säsongsplatser vilket de tycker är ganska lagom, särskilt en sommar som den här när så många vill göra tillfälliga besök.
– Ett dåligt och regnigt år är det förstås bra med många säsongare men för oss är det lagom som det är.
Att vara campingägare har de om inte förr så nu i alla fall upptäckt är mera en livsstil än ett traditionellt jobb. Till sin hjälp har de en året-runt-anställd och om somrarna tar de in sex säsongsanställda.
– Vi har lärt oss att människor aldrig upphör att förvåna. Det finns de som gör det på ett nesligt och negativt sätt, som att till exempel stjäla en fönsterhake eller en blomkruka eller förstöra något, men de allra flesta är fantastiskt trevliga!

Överfarten till ön sker med en landsvägfärja som tar 6 minuter. Den går 3 ggr/timma i vardera riktningen och är kostnadsfri.

Överfarten till ön sker med en landsvägfärja som tar 6 minuter. Den går 3 ggr/timma i vardera riktningen och är kostnadsfri.


Se också...
Platser Platser:
Platser Ivö Camping
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt