Campout

CampingSverige.se

13.2.11

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Skottland: Edinburgh – Vacker huvudstad, även när det regnar

Skottlands huvudstad Edinburgh har otroligt mycket att bjuda på och man överraskas lätt av alla möjligheter som finns där. En förlängd weekend är en bra början men långt ifrån tillräckligt om man reser till Edinburgh. Staden är värd ett besök oberoende av vilken årstid man kommer.

Edinburgh Castle sett från staden

Edinburgh Castle sett från staden


Edinburgh Castle

Ett bra ställe att börja sin rundtur på är Edinburgh Castle – fästningen som ligger på toppen av en utsläckt vulkan och är världskänd för Military Tatoo. Här får man en bra överblick över staden och en fantastisk utsikt.

Utsikt från fästningen Edinburgh Castle

Utsikt från fästningen Edinburgh Castle


Fästningens historia går ett par 1000 år tillbaka och den är absolut värd ett besök. Här finns både museer, officiella residens, en kyrka och välbevarad militär utrustning att beskåda.

De två populära shoppinggatorna

De två populära shoppinggatorna


The Royal Mile och Princes Street – suverän shopping

Från Edinburgh Castle passar det bra att fortsätta en tur genom staden längs The Royal Mile, den två kilometer långa shoppinggatan utan de kända märkesbutikerna. På denna stämmningsfulla gata hittar man skumma pubar, specialbutiker och hippa caféer. I stort sett parallellt med The Royal Mile går Princes Street' där man hittar alla de internationella kedjorna och märkesbutikerna. Självklart hittar man här också någon av stadens alla säckpipespelare.

Pub i Edinburgh

Pub i Edinburgh


Glöm inte bort att besöka någon av alla de pubar som finns på The Royal Mile

Ta dig också tid att strosa längs de små smala 'Close' som t.ex. går mellan The Royal Mile och Princess Street. En av dem sägs gå till världens ände…

Holyrood Park

Holyrood Park


Holyrood Park – en försmak på det skotska höglandet

När man kommer till slutet av The Royal Mile kan man med fördel bestiga Carlton Hill och få ytterliga storslagen utsikt över staden, men denna gång över Edinburgh Castle. Det är också här som en av stadens många grönområden ligger. Få stora städer kan skryta med så många gröna områden som Edinburgh. Nästan inne i centrum ligger Holyrood Park som är ett stort område bestående av vild natur - det skotska höglandet när det är som vackrast. Det är ett stort rekreationsområde med vandringsstigar, ängar och picnic-områden.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt