CampingSverige.se

10.8.16

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Premiär för smakfestival

Nu ska fler få chansen att upptäcka Höga Kustens unika smaker. På lördag den 13 augusti är det premiär för Smakfest Höga Kusten, en mat- och dryckesfestival som samlar regionens främsta restauratörer och producenter.
– Det är hög tid att uppmärksamma Höga Kustens unika smaker och besökarna kommer få uppleva allt från pop-up restauranger och smakgata till workshops och cook-alongs, säger initiativtagaren Eva Jilkén.

Initiativtagaren Eva Jilkén tycker det är dags att uppmärksamma Höga Kustens smakupplevelser.

Initiativtagaren Eva Jilkén tycker det är dags att uppmärksamma Höga Kustens smakupplevelser.


Höga Kusten är hetare än någonsin och nya initiativ duggar tätt. Nu är det snart premiär för Smakfest, en mat- och dryckesfestival som fokuserar på de lokala smakerna.

Förutom de kanske självklara ingredienserna som tunnbröd och surströmming hittar man pop-upp restauranger med bland annat White Guide renommerade Linnéa och Peter och Ulvö Hotel. Under dagen finns även lokala mat och dryckesproducenter på plats för att visa upp sina produkter och låta besökarna ta del av intressanta seminarier och workshops. På kvällen arrangeras långbordsmiddagar, lägereldsmiddagar, cocktailbar och ginprovning.
- Det kommer finnas något för alla, barn som vuxna, erfarna som nyfikna, säger Eva.

Att det funnits en längtan efter att få visa upp sitt hantverk bland regionens aktörer råder det inget tvivel om. Totalt deltar ett tjugotal företag och organisationer från Örnsköldsvik, Härnösand, Sollefteå och Kramfors.
- Detta är ett fantastiskt initiativ och ett utmärkt sätt att tillsammans låta besökare smaka på allt Höga Kusten har att erbjuda säger Synnöve Häggdin från Häggby Gård.
Han fortsätter: -Vi kommer ta med oss våra goda ostar från vårt gårdsmejeri i Häggdånger och även hålla i en ost-kake-cook-along.

Festivalen går av stapeln den 13:e Augusti vid FriluftsByn i Skuleberget.  

Läs mer här om festivalen:
www.smakfesthogakusten.se

Fakta

HÖGA KUSTEN:SE är en samlingsplats för det bästa i världsarvet Höga Kusten. Här hittar du allt om den världsunika naturen, de exklusiva matupplevelserna och de bästa kulturarrangemangen. Helt enkelt det som gjort Höga Kusten till en av Sveriges mest snabbväxande destinationer under både 2012 och 2013.

Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt