Housecar

CampingSverige.se

7.6.15

Av: Hans Duggen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Sverige: Apelvikens Camping i Halland – familjevänlig campingplats

Det är inte särskilt svårt att föreställa sig att denna mycket stora campingplats sommartid är en färgrik myllrande plats med husvagnar i alla färger, kulörta surfsegel, en swimmingpool liknande en sydländsk – både i temperatur och färger, och hundratals med barn.

Klicka för större bild


Stor strandplats

Apelviken Camping är en mycket stor strandplats, knuten till ett konferenscenter. Platsen ligger vid Kattegatt, endast ett par km söder om Varberg.

Den tekniska nivån är mycket hög, alla sanitära faciliteter är samlade i en ljus och modern byggnad och har mycket hög standard. Här finns både kök och diskkök med bland annat två diskmaskiner, som klarar disken på några få minuter.

Det finns hela 500 enheter, 32 tältplatser och 40 komfortenheter. Trots storleken är det rymliga tillkörningsförhållanden med breda vägar.

Som det oftast är i Sverige så skall draget placeras mot vägarna av säkerhetsskäl, så att husvagnarna snabbt kan flyttas om det skulle hända en olycka.

Klicka för större bild


Sandstrand och klippkust

I anslutning till platsen finns en stor restaurang, swimmingpool, tvättrum och butik där det bland annat går att köpa matvaror.

De flesta enheter har egen el. Komfortenheterna har eget avlopp och kabel-tv. En del av området täcks av trådlöst bredband.

Är man självförsörjd med el, ges ingen rabatt på priset, om man inte ansluter sig till kontakten.

Det finns massvis av underhållning med levande musik på flera platser under högsäsongen, även under eftermiddagarna.

Det finns en badstrand med härlig sandstrand i Apelviken. Längs kusten vid Varberg är det klippkust. Kusten består för övrigt också av klitter och låg skog, som utgör en speciell miljö för den lite naturintresserade gästen. Man kan och bör cykla på stigarna.

Apelvikens Camping kan rekommenderas, speciellt om man vill ha omväxling för barn eller egen wellness.

Fästningen i Varberg

Fästningen i Varberg


Inköp och utflyktsmål

Det är möjligt att köpa matvaror på platsen, annars är det endast två kilometer in till staden, där det finns goda parkeringsmöjligheter och stormarknader. Varbergs fästning är den stora sevärdheten i staden och man kan gå eller cykla på stigar längs havet. Det är endast tre kilometer till fästningen.

Det är dock många andra sevärdheter i Varberg – men det rekommenderas att besöka turistkontorets hemsida för närmare information.
´

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt