Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

13.5.12

Av: Lars Erik Paulsson
Dela
 

Thetford – 10 år med kylskåp

Thetford, den ledande tillverkaren av fritidstoaletter, kan nu fira sitt tioårsjubileum som tillverkare av kylskåp för husvagnar och husbilar.

Modellen N145 – ett helautomatiskt kylskåp med separat frysfack – tillhör de senaste modellerna från 10-årsjubilerande Thetford.

Modellen N145 – ett helautomatiskt kylskåp med separat frysfack – tillhör de senaste modellerna från 10-årsjubilerande Thetford.


Efter att i många decennier varit ledande leverantör av toaletter för husvagnar och husbilar, fick Thetford för drygt tio år sedan förfrågningar från sina kunder om de även kunde leverera kylskåp. Resultatet blev en helt ny fabrik, avsedd för tillverkning av absorptionskylskåp, som stod klar 2002.

De första Thetford-kylskåpen levererades till en tysk fritidsfordonstillverkare. Snart började order komma från andra tillverkare i både Europa och Nya Zeeland, och under de gångna tio åren har mer än 400 000 kylskåp lämnat fabriken i holländska Etten-Leur. Denna framgång beror till mycket stor del på den ständiga utveckling som Thetford stått för.

Idag består Thetfords sortiment av ”viskningstysta” kylskåp av 11 olika modeller, vilket gör att det finns ett Thetford-kylskåp för snart sagt varje typ av fritidsfordon. För att säkerställa att campingsemestern inte ska spolieras testas varje kylskåp mycket noggrant innan det lämnar fabriken, och de levereras med 3 års garanti.
Alla kylskåp är givetvis CE-märkta och fria från freon, och de är återvinningsbara till mycket stor del.

Se också...
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt