Housecar

CampingSverige.se

20.5.19

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Trettio år med Knaus i Norrköping

Få har mer erfarenhet av märket Knaus än Dags Husvagnscenter. Sedan 1989 har runt 1500 enheter levererats och Richard Gustavsson kan inte tänka sig något annat märke. – Knaus har enormt gott renommé.

Dags Husvagnscenter ligger på Tenngatan i Norrköping.

Dags Husvagnscenter ligger på Tenngatan i Norrköping.


Dag Gustavsson började sin karriär i husvagnsbranschen med att starta en verkstad i Norrköping år 1986. Med tiden tog han in begagnade husvagnar och sålde vidare. Runt 1989 nappade han på erbjudandet att sälja nya vagnar av det tyska märket Knaus. Det skulle visa sig vara ett lyckodrag, även om det såg mörkt ut i början på 1990-talet.

– I samband med finanskrisen och räntechocken 1991 tvärdog marknaden. Allra sämst var det 1994, men sedan vände det och tog fart igen, minns Richard Gustavsson, son till Dag.
Tillsammans sålde Dag och Richard ett 50-tal Knausvagnar per år vid den här tiden, ett snitt som företaget sedan behållit.

Richard Gustavsson.

Richard Gustavsson.


Fler märken

År 1999 utökades sortimentet med Tabbert och med introduktionen av Weinsberg 2003 fick Dags Husvagnscenter för första gången även husbilar i sortimentet. Det ikoniska märket T@b dök också upp 2003 och första modellen hade en prislapp på 79 900 kr.

– Den har hållit sitt marknadsvärde väldigt bra, för en 03:a kostar ungefär lika mycket idag, berättar Richard.
År 2009 började Dags Husvagnscenter även med husbilar från Knaus. Sist in i utbudet är husbilar från italienska Ci.

Johan Gustavsson.

Johan Gustavsson.


Favoritmodeller

Efter 30 år med märket är Richard fortfarande imponerad över Knaus kvalitet och innovativa lösningar.
– Att vi fortsatt med Knaus i alla dessa år talar egentligen för sig själv. Knaus har idag stabila ägare med ekonomiska muskler och långsiktiga mål och gänget hos den svenska importören Bergholm är suveränt. Så vi ser fram emot ett fortsatt gott och långt samarbete.

Att lyfta fram några speciella modeller ur Knaus digra historia är inte lätt, men Richard minns särskilt några personliga favoriter.

– Royal 560 och 580 UF runt årsmodell 2012-13 var väldigt lyckade och sålde kolossalt bra. Även Südwind 500 UF är en klassiker.
Dags Husvagnscenter kommer att fira sina 30 år som återförsäljare av Knaus under hela 2019.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt