Kama Fritid

CampingSverige.se

24.9.15

Av: Daniel Andersson Fotograf: Tumbo Husvagnar
Dela
 

Tumbos nybygge börjar ta form

50-årsjubilerande Tumbo Husvagnar har länge haft en dröm om en ny, funktionell anläggning. Drömmen är på väg att bli verklighet för nu växer den 7 500 kvm stora anläggningen fram utmed väg E 20 utanför Eskilstuna. Här berättar Cecilia och Jan Östling mer om bygget.

Tomten ligger invid E20 och väg 56 och är totalt 40 000 kvadratmeter.

Tomten ligger invid E20 och väg 56 och är totalt 40 000 kvadratmeter.


Tumbo Husvagnar AB har varit verksamma på orten ända sedan 1965. Företaget firar alltså 50-årsjubileum i år och vad kan då passa bättre än att ta nästa steg in i framtiden genom att utveckla verksamheten ytterligare.

– Vi bygger en helt ny och för vår verksamhet mer funktionell anläggning. Vi kommer samla hela organisationen under samma tak; försäljning, butik, reservdelar, lager, leveransverkstad, skadeverkstad, uthyrning och administration. Idag är verksamheten uppdelad på två enheter som ligger 500m ifrån varandra. Vi ser stora fördelar med att återigen komma under ett och samma tak, som vi tidigare var under många år innan verksamheten växte ur den gemensamma byggnaden, berättar Jan Östling.

Cecilia och Jan Östling.

Cecilia och Jan Östling.


Dröm som förverkligas

Jan är i stort sett född direkt in i företaget som etablerades samma år som han kom till världen, 1965. Rörelsen har successivt utvecklats till en av branschens största aktörer med över trettio anställda och försäljning av ledande varumärkena Rapido, Dethleffs, Bürstner, Sunlight, Hobby, Roadcar, Dreamer och Globecar.

Tack vare ett långsiktigt perspektiv och hårt arbete under många år känner sig företaget redo för att sätta spaden i jorden och förverkliga denna dröm som funnits under lång tid.
– Resultatet kommer bli en fullserviceanläggning med 7 500 kvm inomhus för husvagnar, husbilar och ”plåtisar”. Den totala markytan vid nybyggnationen är på nästan 40 000 kvm. Till det kommer våra gamla anläggningar (ca 2500 kvm inomhus och 20 000 kvm utomhus) som vi också kommer behålla inom verksamheten bl a för uthyrning av uppställningsplatser, säger Cecilia Östling.

Här lyfts taket på plats.

Här lyfts taket på plats.


Strategiskt läge

Det nya läget invid E 20 och väg 56 är ett av Mälardalens mest trafikerade vägskäl och innebär en enorm utvecklingspotential.

– Faktum är att när företaget startades på 60-talet gick den gamla Europavägen, E 3:an, precis utanför dörren på vår nuvarande fastighet. Så läget var optimalt då, men senare vägsträckningar har gjort att vi hamnat lite vid sidan om. Vi ser därför fram emot att återigen synas för den breda allmänheten och hoppas kunna möta helt nya kunder som inte aktivt sökt efter oss, utan nu mer spontant upptäcker att vi finns, säger Jan och Cecilia.

Det går åt 2,5 mil golvvärmeslang!

Det går åt 2,5 mil golvvärmeslang!


Inflyttning 2016

Markarbetena är snart klara och gjutning kommer att påbörjas inom kort. Till nyår står stommen med väggar och tak klart.
– Sedan tar det ytterligare ett drygt halvår innan resten är på plats. Inflyttning sker under höst och vinter 2016, avslutar Jan och Cecilia förväntansfullt.

Bilder och händelseförloppet av bygget kan följas på Tumbos hemsida: www.tumbo.se

Entrén sätts på plats.

Entrén sätts på plats.


Nya anläggningen i siffror:

150 fordon inhägnade utomhus

ca 75 fordon i inomhushallarna

16 verkstadsplatser

24 m lång tvätthall

7 säljkontor

2 utställningshallar

2 lånekontor för våra verkstadskunder som väntar

1 kundcafé

6 utleveransplatser

utställningshallarna har en spännvidd på 30 meter

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt