CampingSverige.se

25.6.17

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Tylösand, Böda Sand och Stockholm i toppen

Tylösand och Böda Sand är Sveriges finaste och bästa stränder – i alla fall om svenska folket får bestämma. Det visar en ny undersökning av TNS SIFO på uppdrag av Resia. Skanör/Falsterbo och Sudersand (Fårö) på Gotland placerar sig som delad tvåa.

Tylösand är en av Sveriges vackraste stränder.

Tylösand är en av Sveriges vackraste stränder.
Fotograf: Destination Halmstad


– Kul att både en strand från östkusten och västkusten hamnade i topp.  Vi säger stort grattis till Tylösand och Böda Sand som båda är värda en förstaplacering. Tylösand är en av de vackraste stränderna i Sverige och after beachen på hotellet är ett måste för många svenskar varje år. Bödas fantastiska sandstrand är ett paradis för barnfamiljer så det var inte heller överraskande att den ligger i topp, säger Lina Eklund, presskommunikatör på Resia.

Enligt undersökningen från TNS SIFO hamnar även Skrea Strand i Falkenberg, Pite Havsbad i Piteå och Sandhammaren i Österlen högt upp på topplistan. Men de klassiska stränderna Tylösand och Böda Sand var alltså svåra att slå.

Böda Sand på Öland är framför allt känd för sin långa kritvita strand och för att vara ett paradis för barnfamiljer med sina aktiviteter och underhållning.
– Det här var verkligt kul – en riktig boost nu inför sommaren. Böda Sand är känd för sin fantastiska utlandskänsla tack vare den vita, sandkorniga stranden och jag tror att det gör att vi hamnar i toppen. Många barnfamiljer som har upptäckt Böda Sand kommer tillbaka år efter år, säger Anna Barkevall, vd på Böda Sands Camping.

Stockholm knep första platsen i undersökningen om Europas bästa sommarstad.

Stockholm knep första platsen i undersökningen om Europas bästa sommarstad.
Fotograf: Henrik Trygg/VisitStockholm


Stockholm - Europas bästa sommarstad

Svenska folket har inte bara utsett Sveriges bästa strand utan även Europas bästa sommarstad. Här hamnar Sveriges huvudstad överlägset i topp. Visby och Barcelona hamnar på en delad andraplats och Göteborg blir trea.

– Jag var faktiskt positivt överraskad över att Stockholm är så populär att den till och med slår klassiska sommarstäder som Barcelona, Nice och Palma. Men både svenska och utländska turister älskar verkligen den svenska huvudstaden. Det är få städer som slår Stockholm när det gäller utbudet av barnaktiviteter, utställningar, evenemang, restauranger samt otroligt vackra omgivningar, säger Lina Eklund, presskommunikatör på Resia.

Enligt Visit Stockholm var 2016 ett rekordår för Stockholms besöksnäring. De internationella besöken stod för en ökning på 4,6 procent och de nationella besöken ökade med 3,8 procent jämfört med året innan. Nu visar undersökningen från TNS SIFO att svenskarna tycker att Stockholm är den finaste och bästa sommarstaden.

– Det är verkligen roligt att så många gillar Stockholm! Det är ett resultat av alla som jobbar med värdskap och att utveckla Stockholm som destination. Vårt mål är att vara en av Europas tio främsta besöksdestinationer och det är vi på god väg att bli, säger Thomas Andersson, vd för Visit Stockholm.

Topp 5 ”Europas bästa sommarstad” (SIFO)
1. Stockholm
2. Visby/Barcelona
3. Göteborg
4. Nice
5. Köpenhamn/Palma/Paris/Prag

Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt