Tyskland: Caravan Salon, Düsseldorf 2011

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Europas största begivenhet inom husvagns- och husbilsbranschen närmar sig med stormsteg. Caravan-Salon i Düsseldorf, går i år av stapeln mellan den 27 augusti och 4 september.

Klicka för större bild Caravan-Salon i Düsseldorf kommer i vanlig ordning att ha en gedigen campingplats i anslutning till mässområdet. På det som betecknas Parkeringsplats P1 räknar man med att det under mässdagarna komma att vara mer än 30 000 övernattande besökare. Utöver sovplats erbjuds också ett omfattande underhållningsprogram och serveringsstånd. Från platsen kommer det att gå matarbussar både till mässan och in till centrum.Priset för en plats utan ström kommer i år ligga på 15 Euro per dag, som räknas från klockan 08.00 – 16.00, där den föregående och efterkommande natten är gratis. I flertalet tyska städer har det införts så kallade miljözoner, bland annat i Düsseldorf, men mässcampingen ligger utanför denna zon så det är möjligt att ta sig hit utan den särskilda miljöplaketten. Det samma gäller stadens ordinarie uppställningsplats för husbilar samt en del av de lokala campingplatserna. För de som inte kommer med egen husbil eller husvagn har arrangören också ordnat förhållandena. Man har ingått ett avtal med det tyska järnvägssällskapet, Deutsche Bahn, där man från endsat 109 Euro kan köpa tågbiljetter från alla tyska städer till Düsseldorf. Ett paketerbjudande finns även för dem som önskar bo på hotell och det kostar 89 Euro per person, inkluderat en tvådagarsbiljett till mässan, transport och lunch. Parallellt med Caravan Salon arrangeras under perioden 2-4 september också en mässa för vandrare med beteckningen Tour-Natur.Mässan är öppen från klockan 10.00 -18.00 och en vuxenbiljett kostar 13 Euro, medan en tvådagarsbiljett kostar 20 Euro. Läs mer på www.caravan-salon.de, www.duesseldorf.de

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket