Kolasnittar i Omniaugn

Sugen på nåt gott till fikan? Testa bakningsexperten Andréa Brändströms oemotståndliga kolasnittar. Här är receptet som hon använde i Campingköket på Elmiamässan.

Ingredienser

4 personer
100 g smör
1 dl strösocker
1 tsk sirap
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 dl chokladlinser

Gör så här

  1. Rör ihop smör, socker och sirap till en jämn smet i en bunke.
  2. Tillsätt mjöl och bikarbonat och arbeta ihop till en smidig deg.
  3. Hacka chokladlinserna och tillsätt dem i degen.
  4. Fördela degen i Omnia silikonform, eller i smörjd Omniaform, och tryck ut degen i ett jämnt lager runt om i formen.
  5. Ställ Omniaugnen på värmekällan och grädda på svag- till medelvärme i ca 15 minuter tills kakan fått lite färg. Ta av formen från värmen och låt stå några minuter.
  6. Skär ca 20 snittar med en plastkniv eller smörkniv (en vass kniv kan förstöra silikonformen).
  7. Låt gärna kakorna svalna helt innan servering så håller de ihop bättre. Förvara kakorna i en burk med tättslutande lock.
  8. Tips! Kolasnitten är lika god naturell, eller varför inte testa med hackad choklad eller lite citronzest? Bara fantasin sätter gränserna!

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2025 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket