Besöksrekord på Svenska Campingpärlors anläggningar

Campingsommaren rivstartade på flera av Svenska Campingpärlors anläggningar under midsommarhelgen. I Orsa slogs incheckningsrekord redan under torsdagen, och det ökade trycket på campingplatser gjorde att receptionen hade extra öppet till midnatt för att möta behovet.

– Fantastiskt att få den starten på riktiga sommarsäsongen som vi fått i år, det betyder mycket inför resten av sommaren, säger en glad Natalie Yxerius, anläggningschef på Orsa Camping. Att just Orsa Camping slår rekord direkt beror på flera långsiktiga satsningar som börjar ge effekt. Nya campingplatser i absolut bästa läge vid Orsasjöns strand är en av de i åtgärder som ger resultat. Även de nya Strandhusen har varit fullbelagda under midsommarhelgen.

Flygbild på Rättviks Camping

I Rättvik kan gästerna bo med egen brygga på den genom anläggningen slingrande Enån, säger Anders Östring.
Foto: Grönklittsgruppen

Medvetna satsningar

–Vi har under flera år jobbat på en tydligare strukturering av vårt campingområde och försökt ge alla gäster en bättre plats. Därför är det otroligt skönt att få den positiva feedbacken från våra gäster som vi fått under helgen, trots att väder och vind inte riktigt varit optimalt, fortsätter Natalie.

Men det är inte bara Orsa Camping som haft en kanonstart på säsongen inom Svenska Campingpärlor.

– Flera av våra anläggningar har haft den bästa säsongsinledningen på många år berättar Anders Östring, campingchef på Svenska Campingpärlor. Genom medvetna satsningar på fler boendealternativ och en ständig förbättring av anläggningarnas faciliteter genomgår kedjan en generell nivåhöjning.

Bland investeringarna finns konceptet ”Stuga på hjul” som är ett samarbete med husvagnstillverkaren Kabe och ett sätt att få fler att prova på campinglivet under smidiga former. Än så länge finns ”Stuga på hjul” enbart i Orsa och Ekerum Camping på Öland. Förutom att investera i nya servicebyggnader som på t.ex. Duse Udde Camping i Säffle finns några unika projekt som ger avkastning.

I Rättvik kan gästerna bo med egen brygga på den genom anläggningen slingrande Enån.

– Vi är väldigt nöjd med inledningen på säsongen och känner oss trygga i de satsningar vi gjort på våra anläggningar inför sommaren. Vi ser framemot att få välkomna många nöjda gäster till oss i sommar, avslutar Anders.

© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket