Polar 2023: Fokus på insidan

Förra året gjorde Polar stora exteriöra förändringar. Till modellåret 2023 satsar Polar därför på inredning med bland annat nya textilier, nya luckor och ny belysning. Dessutom lanseras en ny planlösning - 620 BSA.

I samband med förra årsmodellerna gjorde Polar om den utvändiga designen på sina husvagnar. Karossen fick ett helt nytt formspråk med plant tak och högre takhöjd. Utseendet blev modernare och kaxigare än tidigare år. I år vänder Doroteaföretaget blickarna inåt och fokuserar på husvagnarnas inredning. Det har bland annat gjorts en översyn av belysningen som blivit mer anpassad efter hur den ska användas.

– Vi har fokuserat på det ergonomiska inne i vagnen. Allt från nya överskåpsluckor till mikroplacering och belysning. Vagnen ska kunna användas alla säsonger och det ställer höga krav på kvaliteten, säger Tony Ekström, vd Solifer Polar AB.

Förra året gjorde Polar om den exteriöra designen med bl a plant tak.

Ny planlösning

Tobias Hedberg, utvecklingschef på Solifer Polar, berättar att man även valt ut nya tyger till årets modeller.
– Vi är måna om att hålla kvar vid Polars nordiska design. När man kliver in i en Polarvagn ska vagnen kännas varm och ombonad, man ska känna sig som hemma. Vi har därför tagit fram helt nya textilier och dynor till modell 2023.

Polarvagnarna är även försedda med nya 16-tumsfälgar. I Customized-serien har de fått ett mattsvart utseende. Polar har sett en ökad efterfrågan av mindre vagnar med duschmöjligheter och släpper därför Polar 620 BSA. En enkelaxlad vagn med badrum längst bak, vinkelkök och enkelsängar. Denna planlösning går att få i serierna Original, Selected och Customized.

Nya överskåpsluckor och fokus på belysning.

Norskt samarbete

Tidigare i år inleddes ett samarbete med norska Bobilkjeden/Arve Opsahl AS och iCaravan AS. Det innebär att Solifer Polar fått flera återförsäljare på nya orter i Norge, till att börja med i Tromsø, Kirkenes, Alta, Harstad, Namsos och Trondheim.
– Det stärker vårt varumärke i Norge och skapar nya möjligheter för våra kunder, säger Tony Ekström.

”Polarvagnen ska vagnen kännas varm och ombonad.”

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket