Billund i Danmark – mer än bara Lego

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Det finns ingen anledning attt ställa undan husvagnen, bara för att sommaren är över. Det finns ju gott om vinteröppna campingplatser, och även i vårt södra grannland ökar antalet. FDM Billund Camping är en av dessa.

Klicka för större bild Legoland stänger portarna i slutet av oktober, men Billund med omnejd har så mycket mer att erbjuda och campingen är en bra utgångspunkt för olika upplevelser i området.

Klicka för större bild FDM-camping för allaFDM Billund Camping är en av FDM:s egna campingplatser, men den är öppen för alla. Som medlem i FDM får man dock en viss rabatt. Efter en fantastisk säsong fortsätter campingen att vara både öppen och aktiv under hela vintern, och här kan du även bo i campingstuga om du inte vill ta din egen husvagn eller husbil med dig. Den trestjärniga campingen ligger på gångavstånd från huvudingången till Legoland, där det inte är några problem att få dagen att gå. Men även inne på campingen finns det aktiviteter. Dessa är dock av ett annat slag än på Legoland – och det med avsikt.– Vi har valt att satsa på andra former av aktiviteter för barnfamiljerna här på campingen, säger Sussie Lund-Jensen som är chef på FDM Billund Camping. För när familjerna kommer hem från Legoland, med sitt stora utbud, tycker vi det är perfekt att barnen kan leka på ett mer avslappnat sätt här.

Klicka för större bild Lugna aktiviteterPå campingen finns bland annat en anlagd sjö, och för att trygga säkerheten är denna inhägnad.– Här finns ju så många barn, och vi vill att föräldrarna ska kunna känna sig trygga, säger Sussie Lund-Jensen.Samtidigt skapar sjön en öppenhet inne på campingen. I närheten av sjön finns en stor naturlekplats, där barnen kan både leka och lära. Här kan man också leka ”inte röra marken”. För de mindre barnen finns ett minizoo, där barnen kan klappa smådjur som kaniner och getter – en skarp kontrast till Legolands rutschbanor och karuseller.

Klicka för större bildFotograf: Billund-bad.dk På vinternVintertid är alltså Legoland stängt men på campingen är aktiviteterna igång och både café och bistro är öppna. I campingavgiften ingår också entré till Billund Bad som är ett stort inomhusbad med tillhörande wellness-center.Både Vejle och Esbjerg ligger på rimligt avstånd, om man känner sig shoppingsugen och inte tycker att butikerna i Billund har tillräckligt stort utbud. Men ge dem gärna en chans – måhända blir du glatt överraskad!

Klicka för större bild FaktarutaLegoland är stängt från slutet av oktober och fram till påsk. Nästa år firar Legoland 40-årsjubileum. Se även www.legoland.dkBillund Bad har bland annat en 64 meter lång vattenrutschbana, 25-metersbassäng med 27,5-gradigt vatten och en barnbassäng som håller 30,5 grader. Här finns också ett wellness-center. Läs mer på www.billund-bad.dk Campingavgifter hittar du på www.fdmcamping.dkSe även: www.fdmcamping.dk

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket