S Karosser: Expert på campers fyller 40 år

S Karosser fyller 40 år och firar med en extrautrustad jubileumsmodell. Samtidigt lanseras en camper med stor soffgrupp för fyra personer. – Efterfrågan från barnfamiljer ökar stadigt, säger Ulf Sellgren.

S Karosser grundades av Adolf Sellgren i Dorotea år 1983. Företaget har gjort sig känt som tillverkare av fritidsfordon som passar för nordiskt klimat. S Karosser tillverkar framför allt husbilspåbyggnader till pickuper, så kallade campers, men även släpvagnar och andra specialvagnar. Ulf Sellgren har varit med på hela resan och är en eldsjäl som genom åren bidragit till att intresset för campers i Sverige ökat. Hans dotter Erika är sedan i slutet av 2021 vd för företaget och leder utvecklingen i tredje generationen. S Karossers campers går under varumärket Easy Campers och modellerna passar till de flesta amerikanska, japanska och europeiska pickup-bilar. Easy Campers har fått ett rejält uppsving de senaste åren och är ett av få svenska varumärken inom mobilt boende som exporterar till Tyskland. Den 1 september 2022 förvärvades S karosser av den svenska husvagns- och husbilstillverkaren Kabe.

Easy Campers har modeller för praktiskt taget alla typer av pickuper.

Jubileumsmodell

I samband med 40-årsjubileet lanseras nu Camp Jubilee som i grunden är en EC6 Eco-2,1 A som försetts med en lång rad extrautrustning. Den har till exempel ett extra fönster i köket, en taklucka med fläkt med termostat och fjärrstyrning Max Fan Delux samt en extra hylla i alkoven. Under kylen finns även ett praktiskt skåp med flyttbara hyllor.
– Vi har även satt på en tremeters-markis, installerat en varmvattenberedare med el 12V/230V, en ny 12V elpanel och en Webasto dieselvärmare. Vi har inte sparat på något, säger Ulf Sellgren.
Camp Jubilee har även trafikbelysning baktill och inredningen fås i björk eller spansk ek.

Camp Jubilee är i grunden en EC6 Eco-2,1 A med mycket extrautrustning.

Större sittgrupp

S Karosser presenterar även en ny planlösning för de modellerna med bakdörr, EC 6SH-2,1 till dubbelhytts-bilar och EC 8LH-2,1 till bilarna med en och halv hytt. Den är spegelvänd jämfört med tidigare modeller. Såväl garderob som toalettutrymme har blivit större.
– Den stora nyheten är att sittgruppen har fått längre sitsar så fyra personer sitter bekvämt. På köpet fick vi även större överskåp ovanför sitsarna.
I övrigt har alla campers en ny ljuslist vid alkoven, ny 80-liters vattentank och ett uppgraderat 12V elsystem.
– Man kan nu välja slät aluminiumplåt på utsidan till alla modeller och vi har några nya tygval till alla modeller, säger Ulf.

Fakta S Karosser

Ort: Dorotea
Grundat: 1983
Anställda: 21
Vd: Erika Sellgren
Varumärke: Easy Campers
Produktion: ca 130 stycken campers årligen
Export: Tyskland, England och Norge

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket