Gabriel följer i farfars fotspår

Av: Daniel Andersson
Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Är Gabriel Engstrand möjligen Sveriges yngsta husbilsförsäljare? Husvagn på Väg har träffat en synnerligen ambitiös 13-åring som brinner för att sälja husbilar.

På bara en månad sålde Gabriel tjugo husbilar.

På bara en månad sålde Gabriel tjugo husbilar. På sommarlovet driver Gabriel Engstrand försäljningen på Örebro Husbilsoutlet. Under hela sommaren låser han varje dag upp butiken och tar hand om de kunder som hittat dit. Inget speciellt med detta kan tyckas, förutom det faktum att Gabriel bara är 13 år och på en månad har sålt 20 nya och begagnade fordon. Redan för två år sedan, när Gabriel var elva år, hjälpte han till i Hymers monter på mässan Stora Nolia och förra året sålde han sin första husbil på Elmiamässan. Men i sommar sköter han alltså stora delar av försäljningen helt på egen hand. Självklart har Gabriel, som är den tredje generationen i familjen Engstrand, gott stöd av pappa Fredrik som bollplank vid inbyte och kontraktsskrivning. – Jag brukar inventera kunden och göra klart hela överenskommelsen, berättar Gabriel Engstrand.  

Här spenderade Gabriel sitt sommarlov – på Örebro Husbilsoutlet.

Här spenderade Gabriel sitt sommarlov – på Örebro Husbilsoutlet. Sommarlov lockar inteNär köpeavtalet är påskrivet av Gabriel och köparen ringer han till pappa Fredrik som åker till anläggningen och bekräftar avtalets giltighet.– Juridiskt är jag ju faktiskt bara ett barn och får inte ingå den här typen av avtal, tillägger han med ett leende.  Att vara ledig på sommaren är inget som lockar Gabriel. Istället lägger han all kraft på att lära sig allt om husbilar och försäljning.  – Farfar (Aner Engstrand, red anmärkning) ringer varje gång jag lagt in en ny order i systemet och ger feedback och efter jobbet brukar pappa och jag diskutera vad som skett under dagen och vad som kan förbättras till nästa kundmöte. Något jag fått lära mig är att alltid hålla det jag lovat, även om det ibland hänt att jag varit lite för generös, medger Gabriel.

En mobilbild från Elmia förra året då Gabriel sålde sin första husbil. På bilden syns även marknadschef Fredrik Uhlin och de lyckliga köparna.

En mobilbild från Elmia förra året då Gabriel sålde sin första husbil. På bilden syns även marknadschef Fredrik Uhlin och de lyckliga köparna. Stolt farfarI samband med Elmia Husvagn Husbil 2015 sålde Gabriel sin första husbil. Förhandlingarna skedde framför inbytet på campingplatsen och kunden begärde personlig leverans i Ängelholm. Aner Engstrand, som grundade Hymer Center för 48 år sedan, är minst sagt stolt över sitt barnbarn. – Det känns fantastiskt roligt att se Gabriel gå i mina och Fredriks fotspår. Trots hans unga ålder är han påläst och säljer bättre än vad många vuxna gör. Jag känner igen mig själv i honom och ser med spänning fram emot att följa hans utveckling.   Vad månde bliva av denna talangfulle yngling? Husvagn på Väg får säkert anledning att återkomma i ämnet.

Relaterade artiklar

Smaka på camping: Bergholm arrangerar ny mässa på Elmia

Dometic: Coola kylboxar som tål hårda tag

Ny vd för Husbilslandet

Sponsrad artikel

Tre visningshelger – se alla 2022-nyheterna hos Tumbo!

Hultsfred Strandcamping – TripAdvisor Traveller’s Choice 2021

Diggiloo ger sig ut på vägarna igen

© 2021 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket