SCR: De vann Svenska Campingpriset 2022

SCR Svensk Camping har delat ut sitt årliga pris till framstående företagare. Kategorin Årets företagare vanns i år av Ola och Anna Ambuhm, ägare av Fritid Österlen Holding AB med fyra anläggningar i Skåne.

Den nyinstiftade kategorin Årets hållbarhetsinsats vanns av Annika Johansson och Torbjörn Backlund, Ramsvik Stugby & Camping i Bohuslän. Priserna delades ut på SCR Svensk Campings årskonferens i Kolmården, Norrköping.

– De senaste åren har varit unika på många sätt. Camping, utomhusupplevelser och svenska resmål har hamnat i fokus för allt fler turister och många av SCR:s medlemsföretag har utvecklats i ett högt tempo. Med Svenska Campingpriset vill vi uppmärksamma några av alla dessa entreprenörer lite extra säger, Peter Jansson, tf vd på SCR Svensk Camping.

Årets företagare

Årets företagare är Ola och Anna Ambuhm, Fritid Österlen Holding AB, som under namnet Campinggruppen driver Tobisviks Camping, Falsterbo Resort, Barsebäck Strand och Trelleborg Strand i Skåne. Årets pristagare har fått familjeföretaget att växa på bara några år. Både genom fler campingplatser och genom att utveckla campingplatserna till resorts – med barnklubbar, träningskoncept och underhållning. Utvecklingen mot framtiden görs i form av digitalisering, satsning på den internationella marknaden och en hållbar utveckling genom arbetet för att bli Green Key-certifierade.

Elenor Mårtensson, Anna och Ola Ambuhm, Nikki Karlsen och Fredrik Lindgren från Campinggruppen.

Till Ystads Allehanda säger Ola Ambuhm:
– Vi är oerhört stolta över att blivit utnämnda till årets campingföretagare. Ett verkligt kvitto på att vi arbetar rätt och att våra satsningar på en fantastisk upplevelse för gästen tillsammans med en hållbar semester är rätt väg att arbeta på.
Till tidningen lyfter han även fram sin personal som en stor del i framgångarna.
– Våra duktiga medarbetare bär tillsammans fram vårt hårda arbete och levererar ett fantastiskt gästbemötande.

Årets företagare är Ola och Anna Ambuhm.

Årets hållbarhetsinsats

Årets hållbarhetsinsats vann Annika Johansson och Torbjörn Backlund, Ramsvik Stugby & Camping, Bohuslän. Vinnarna har förenat ekonomisk och social hållbarhet i sin affärsmodell, investerat i en solcellsanläggning som gör anläggningen självförsörjande på solenergi och en tydlig kommunikation av sitt hållbarhetsarbete.

Annika Johansson och Torbjörn Backlund från Ramsvik Stugby.

Priserna består av glasskulpturer designade av Maria Pettersson som är tillverkade på glasbruket Bergdalahyttan.

© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket