Chiliburgare

Detta kan vara sommarens bästa burgare med två sorters ost. Du väljer själv hur het du vill ha den.

Ingredienser

4 personer
600 g Högrevsfärs
salt & peppar
4 st Hamburgerbröd "Potato buns"
4 st skivor Pepper Jack
4 st skivor Rökt Cheddar
4 st skivor bacon
Chillipickles
1 st jalapeño
1 st röd chili
1 tsk salt
4 msk Äppelcidervinäger
Rökt Chili majo
2 tsk rökt paprikapulver
0,5 dl vatten
1,5 dl god majonnäs
1 krm nymald svartpeppar
Ett par stänk tabasco
Till servering
1 st Silverlök tunt skivad

Gör så här

  1. Koka upp lite vatten i en kastrull och tillsätt rökt paprikapulver. Låt koka ihop till en krämig pasta i ca 2 min. Låt svalna.
  2. Skiva chili och jalapeno i tunna skivor. Vänd upp dem med ättika och salt. Låt stå i minst 1 timme.
  3. Forma köttfärsen till burgare. Pressa inte ihop dem för hårt. Ställ i kyl.
  4. Blanda majonnäs med kryddor och tabasco. Ställ i kyl.
  5. Salta och peppra hamburgarna. Grilla eller stek burgaren och bacon. Täck burgaren med osten så att den smälter.
  6. Grilla på brödet. Stryk på ett lager dressing på botten, lägg på bacon och silverlök. Toppa med burgare, ost och chilipickles.

Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.

Campingköket görs i samarbete med:

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket