Chiliburgare
12 juli 2022
Detta kan vara sommarens bästa burgare med två sorters ost. Du väljer själv hur het du vill ha den.
Ingredienser
4 personer
600 g |
Högrevsfärs |
|
salt & peppar |
4 st |
Hamburgerbröd "Potato buns" |
4 st |
skivor Pepper Jack |
4 st |
skivor Rökt Cheddar |
4 st |
skivor bacon |
Chillipickles
|
1 st |
jalapeño |
1 st |
röd chili |
1 tsk |
salt |
4 msk |
Äppelcidervinäger |
Rökt Chili majo
|
2 tsk |
rökt paprikapulver |
0,5 dl |
vatten |
1,5 dl |
god majonnäs |
1 krm |
nymald svartpeppar |
|
Ett par stänk tabasco |
Till servering
|
1 st |
Silverlök tunt skivad |
Gör så här
-
Koka upp lite vatten i en kastrull och tillsätt rökt paprikapulver. Låt koka ihop till en krämig pasta i ca 2 min. Låt svalna.
-
Skiva chili och jalapeno i tunna skivor. Vänd upp dem med ättika och salt. Låt stå i minst 1 timme.
-
Forma köttfärsen till burgare. Pressa inte ihop dem för hårt. Ställ i kyl.
-
Blanda majonnäs med kryddor och tabasco. Ställ i kyl.
-
Salta och peppra hamburgarna. Grilla eller stek burgaren och bacon. Täck burgaren med osten så att den smälter.
-
Grilla på brödet. Stryk på ett lager dressing på botten, lägg på bacon och silverlök. Toppa med burgare, ost och chilipickles.
Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.
Campingköket görs i samarbete med:
Recept: Daniel Müllern, Video: Måns Jensen
12 juli 2022