Flatbread med charkuterier

Supersnabb flatbread pizza som bakas på grillen. Här toppas den med kronärtskockskräm och charkuterier, men går så klart att anpassas efter tycke och smak.

Ingredienser

4 personer
Deg
25 g kronjäst, färsk
2,5 dl vatten
1 tsk socker
2 tsk salt
6-7 dl vetemjöl
Kronärtskockskräm
1 st burk inlagda kronärtskockor, 400g
3 msk olivolja
Salt & nymald svartpeppar
Topping
150 g valfria charkuterier, ex salciccia
50 g hyvlad parmesan
10 g färsk basilika
20 g ruccola
100 g körsbärstomater
olivolja

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Slå i fingervarmt vatten. Lägg i salt och socker. Tillsätt mjöl efter hand och blanda tills degen släpper bunkens kanter. Dela i 4 delar och forma till bollar. Jäs under duk 20-30 minuter.
  2. Mixa kronärtskockan, olivoljan, salt och peppar till en slät kräm.
  3. Kavla ut degen i 4 st avlånga bottnar. Lägg på bakplåtspapper.
  4. Fördela krämen på varje botten. Toppa med charkuterierna.
  5. Grädda bottnarna i en grill med pizzasten 250*C i ca 5-7 minuter.
  6. Toppa flatbread med skurna tomater, örter, hyvlad parmesan och olivolja.

Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.

Campingköket görs i samarbete med:

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket