Matjessill med nypotatis, ägg, brynt smör och sommarörter

Inget smakar väl så mycket sommar som matjessill och nykokt färskpotatis. Här serveras en variant som lyfter smakerna ännu mer med brynt, smör och örter. En klassiker som slinker ner lätt en varm sommardag.

Ingredienser

4 personer
8 st matjessillfiléer
0,5 st tunt skivad rödlök
1 dl gräddfil
80 g smör
1 msk pressad citron
100 g plockad dill, tunt skuren gräslök, klippt smörgåskrasse

Gör så här

  1. Skär sillen i mindre bitar. Koka äggen i 7-8 minuter, spola och skala dem under kallt vatten. Hacka ägget grovt.
  2. Lägg smöret i en tjockbottnad kastrull. Låt det bryna under omrörning till ca 140°C. ”Släck” det med pressad citron.
  3. Lägg sillen på ett stort fat och toppa med gräddfil. Fördela äggen och den tunt skivade löken över fatet. Toppa med sommarörter och det brynta smöret. Servera med nykokt färskpotatis.

Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.

Campingköket görs i samarbete med:

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket