Nybakad sockerkaka med limesockrade jordgubbar och grädde

Sommar på en tallrik. Luftig sockerkaka med smak av kardemumma och brynt smör, får sällskap av limesockrade jordgubbar och lättvispad grädde.

Ingredienser

4 personer
75 g smör
1 dl mjölk
2 st ägg
2 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor alt malen kardemumma
½ st citron, rivet skal
smör & ströbröd till formen
Limesockrade jordgubbar
400 g nyskördade jordgubbar
4 msk strösocker
1 st lime, finrivet skal
4 dl lättvispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröda en sockerkaksform som rymmer minst 1 ½ liter
  2. Bryn smöret. Häll i mjölken och låt svalna. Vispa upp ägg, vaniljpulver och socker poröst. Gärna med en elvisp.
  3. Mortla kardemumman. Blanda med mjöl och bakpulver. Vänd försiktigt i äggblandningen. Häll i mjölk och smöret och det rivna citronskalet. Blanda försiktigt till en len smet. Häll i formen och baka i ugn ca 30-35 min.
  4. Mixa eller mortla sockret med limeskal. Dela jordgubbarna och blanda med limesocker.
  5. Servera kakan med jordgubbarna och lättvispad grädde.

Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.

Campingköket görs i samarbete med:

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket