Dags att lära sig att bemästra konsten att koka en perfekt krämig risotto. Här toppad med nystekt sparris, svamp, dragon och massor av parmesan.
Tips! Blir det buljong över så mixa upp den med lite smör och slå över risotton.
Buljong | |
1 l | vatten |
2 st | tärningar grönsaksbuljong alt svampbuljong |
Stjälkarna från den plockade dragonen | |
Risotto | |
½ st | bananschalottenlök, finhackad |
2 msk | olivolja |
4 dl | Carnaroliris |
3 dl | vitt vin |
2 msk | citronsaft eller en god vit vinäger |
100 g | smör, tärnat |
100 g | finriven parmesan |
Topping | |
500 g | grön sparris |
300 g | blandade svampar ex ostronskivling, skogschampinjon |
2 msk | olivolja |
30 g | smör |
10 g | plockad dragon |
50 g | spenat |
Salt & peppar | |
parmesan och ev. ruccola |
Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.
Campingköket görs i samarbete med: